Zoeken naar:

Welkom!

Welkom bij Versinspiratie, een kennisbank vol informatie over vers voedsel, opgezet voor de ambachtelijke versspecialist, maar inmiddels ook zeer interessant voor consument en horeca.

Het laatste nieuws

Nederlanders voorstander van de eiwittransitie
Nederlanders voorstander van de eiwittransitie

Een meerderheid (65,7%) van de Nederlanders is voorstander van de eiwittransitie naar een plantaardiger voedingspatroon,...

Meesterlijke gerechten bij de Week van de Slager
Meesterlijke gerechten bij de Week van de Slager

Tijdens een drie uur durende Masterclass heeft branche erkende meesterslager Peter van der Geest samen met ruim 20 stude...

Nationale Kaasweek
Nationale Kaasweek

Feestelijke ode aan Nederlands populairste zuivelproduct Lokale kaaswinkels, venters en ambulante handelaren blijven ...

Zóóóveel complimenten in de Week van de Slager
Zóóóveel complimenten in de Week van de Slager

“Onze buurt heeft een échte smaakmaker”. Deze, en nog vele andere complimenten worden uitgestrooid over de slagersbranch...

Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024
Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024

De winnaar van de Spareribs Trophy 2024 is Keurslager Evert Tebak uit Nuenen. Zijn nam de prijs van deze vakwedstrijd, g...

Vleesprijzen stijgen met 3,3% in Europa
Vleesprijzen stijgen met 3,3% in Europa

In een recente analyse blijkt dat de prijs van vlees in de Europese Unie in februari 2024 aanzienlijk is gestegen. Verge...

Nieuwe importhef­fingen VK raken agf-sector
Nieuwe importhef­fingen VK raken agf-sector

Nigel Jenney, directeur van de Fresh Produce Consortium (FPC), uitte recentelijk ernstige bezorgdheid over de nieuwe Com...

NVWA overweegt sluiting Brabants slachthuis
NVWA overweegt sluiting Brabants slachthuis

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft serieuze stappen ondernomen tegen een klein slachthuis in Braban...

Consument koopt vaker producten met keurmerk
Consument koopt vaker producten met keurmerk

Steeds vaker kiezen consumenten voor producten met een duurzamer keurmerk. Dit komt naar voren in de jaarlijkse Monitor ...

Grootste deelname ooit aan Week Zonder Vlees & Zuivel
Grootste deelname ooit aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft deelgenomen aan de zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zui...

Schokkende plaatjes op vlees maken weinig indruk
Schokkende plaatjes op vlees maken weinig indruk

Verschillende dierenorganisaties pleiten voor schokkende afbeeldingen op vleesverpakkingen in supermarkten. Een recente ...

Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet
Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet

De Nederlandse consument blijft vooralsnog trouw aan vlees en zuivel, zo blijkt uit recent onderzoek. Wageningen Economi...

Nutri-Score begrijpen met campagne ‘Kijk, vergelijk & kies’
Nutri-Score begrijpen met campagne ‘Kijk, vergelijk & kies’

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 2 april 2024 met  de campagne ‘Kijk, vergelijk ...

Supermarkten brengen eiwittran­sitie in kaart
Supermarkten brengen eiwittran­sitie in kaart

De Nederlandse supermarkten hebben een belangrijke stap gezet in de eiwittransitie. Voor het eerst hebben ze gezamenlijk...

Terug naar boven