Zoeken naar:

Welkom!

Welkom bij Versinspiratie, een kennisbank vol informatie over vers voedsel, opgezet voor de ambachtelijke versspecialist, maar inmiddels ook zeer interessant voor consument en horeca.

Het laatste nieuws

Meatable organiseert eerste kweekvlees proeverij
Meatable organiseert eerste kweekvlees proeverij

Meatable heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt door het eerste legaal goedgekeurde proefevenement voor gekweekt...

Vijf goede redenen waarom het werk in de slagerij ook bij jou past
Vijf goede redenen waarom het werk in de slagerij ook bij jou past

Tijdens de Week van de Slager staat de veelzijdigheid en creativiteit van het werk in de slagerij centraal.  Op ...

Veel Nederlan­ders in voedsel­nood zonder hulp
Veel Nederlan­ders in voedsel­nood zonder hulp

Volgens een recent onderzoek van Ipsos I&O kampt Nederland met een ernstig, maar veelal onzichtbaar probleem: verbor...

Ladessa maakt doorstart bij The Spreadmaker
Ladessa maakt doorstart bij The Spreadmaker

Na een faillissement door financiële problemen en marktuitdagingen, vindt Ladessa, bekend om zijn filet américain en spr...

Eiwitboeren en HAK gaan samenwerken
Eiwitboeren en HAK gaan samenwerken

Op naar een duurzame toekomst voor Nederlandse plantaardige eiwitten! De producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederlan...

Bionext en Albert Heijn nudgen klanten naar biologisch
Bionext en Albert Heijn nudgen klanten naar biologisch

Bionext heeft een nieuwe campagne gelanceerd in 90 Albert Heijn winkels om biologische producten te promoten. Over een p...

Wereldwijde groente­sector: dynamiek en uitdagingen
Wereldwijde groente­sector: dynamiek en uitdagingen

De wereldwijde groentesector heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad. Uitdagingen zoals de coronapandemie, extre...

Nederlanders voorstander van de eiwittransitie
Nederlanders voorstander van de eiwittransitie

Een meerderheid (65,7%) van de Nederlanders is voorstander van de eiwittransitie naar een plantaardiger voedingspatroon,...

Meesterlijke gerechten bij de Week van de Slager
Meesterlijke gerechten bij de Week van de Slager

Tijdens een drie uur durende Masterclass heeft branche erkende meesterslager Peter van der Geest samen met ruim 20 stude...

Nationale Kaasweek
Nationale Kaasweek

Feestelijke ode aan Nederlands populairste zuivelproduct Lokale kaaswinkels, venters en ambulante handelaren blijven ...

Zóóóveel complimenten in de Week van de Slager
Zóóóveel complimenten in de Week van de Slager

“Onze buurt heeft een échte smaakmaker”. Deze, en nog vele andere complimenten worden uitgestrooid over de slagersbranch...

Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024
Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024

De winnaar van de Spareribs Trophy 2024 is Keurslager Evert Tebak uit Nuenen. Zijn nam de prijs van deze vakwedstrijd, g...

Vleesprijzen stijgen met 3,3% in Europa
Vleesprijzen stijgen met 3,3% in Europa

In een recente analyse blijkt dat de prijs van vlees in de Europese Unie in februari 2024 aanzienlijk is gestegen. Verge...

Nieuwe importhef­fingen VK raken agf-sector
Nieuwe importhef­fingen VK raken agf-sector

Nigel Jenney, directeur van de Fresh Produce Consortium (FPC), uitte recentelijk ernstige bezorgdheid over de nieuwe Com...

Terug naar boven