Kippenlevers met bacon

Ingrediënten

  • Winkelklare kippenlevertjes, verwijder alle ongerechtigheden en neem vooral galsporen weg 
  • 500 gram bacon, dunne plakjes
  • 1 liter melk
  • 3 gram zwarte peper
  • 4 gram fijngewreven gevriesdroogde tijm 
  • Winkelklare kippenlevertjes, verwijder alle ongerechtigheden en neem vooral galsporen weg ,
  • 500 gram bacon, dunne plakjes,
  • 1 liter melk,
  • 3 gram zwarte peper,
  • 4 gram fijngewreven gevriesdroogde tijm 

Bereiding

  • Spoel de levertjes onder stromend koud water af. Laat de levertjes tenminste 20 minuten in de melk weken. Hierdoor wordt de soms aanwezige ietwat bittere nasmaak weggenomen. Spoel daarna de levertjes opnieuw onder koud stromend water af, laat ze heel goed in een vergiet in de koelcel uitlekken.

  • Leg de plakjes bacon op de werktafel naast elkaar uit. Snijd de levertjes in 2 of 3 stukjes. Bestrooi ze met de peper en tijm, meng de kruiden goed onder de levertjes. Leg op elk plakje bacon een stukje kippenlever. Wikkel de bacon erom. Steek de plakjes dicht met cocktailprikkers.

  • Presenteer deze Kippenlevers met bacon  in een zwarte schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone uitscheplepel bij is. Of presenteer deze kippenlevers met bacon op gourmetschalen in de toonbank.

  • Bak de leverplakjes in weinig hete boter rondom bruin en knappend. Trek daarvoor tenminste 5 minuten uit. De levertjes zijn dan net gaar en zien er van binnen nog lichtroze uit.

Terug naar boven