Blote billetjes in't groene gras

Ingrediënten

  • 500 gr snijbonen
  • 250 gr. witte bonen
  • kilo aardappelen
  • slagersrookworst
  • 2 dl melk   
  • (bak)boter
  • 500 gr snijbonen,
  • 250 gr. witte bonen,
  • kilo aardappelen,
  • slagersrookworst,
  • 2 dl melk   ,
  • (bak)boter

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de snijbonen en de rookworst. Verwarm de witte bonen apart. Na het koken alles afgieten. Schep de aardappelen en de bonen goed door elkaar met een klontje boter. Serveer de stamppot met een lekker stuk rookworst. In plaats van snijbonen kan ook gekozen worden voor kort afgesneden sperziebonen. Men beweert dat dit ouderwetse recept je van een 'kater' af helpt. 

  • Een Gronings aardappel-stamppotgerecht dat bestaat uit gekookte aardappelen, witte bonen, snijbonen en rookworst. De naam slaat op de witte bonen (de blote billen) die door de groene snijbonen (het gras) worden gemengd. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is. 

  • Je kunt de rookworst vervangen door gebakken saucijsjes of een ouderwetse gehaktbal. Je hebt dan meteen een lekkere jus om de billetjes wat smeuiger te maken.

Terug naar boven