Zelf kruidenazijn maken

Ingrediënten

  • 200 gram verse dragonblaadjes
  • 70 gram gedroogde laurierbladeren
  • 60 gram engelwortel
  • 90 gram kappertjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 1 liter witte wijnazijn
  • 200 gram verse dragonblaadjes,
  • 70 gram gedroogde laurierbladeren,
  • 60 gram engelwortel,
  • 90 gram kappertjes,
  • 5 teentjes knoflook,
  • 3 sjalotjes,
  • 1 liter witte wijnazijn

Bereiding

  • Maak alle ingrediënten schoon en hak ze goed fijn. Doe ze in een gesteriliseerde fles of goed afsluitbare pot en giet de wijnazijn erop. Laat het twee tot drie weken op een niet te koude plek trekken. Af en toe omschudden. De azijn afgieten, filteren en overgieten in een nieuwe fles. Bewaren in de koelkast. Experimenteer zelf eens met andere kruiden: verse tijm is bijvoorbeeld heel geschikt voor het op smaak brengen van een eenvoudige witte wijnazijn. Verwarm de azijn met enkele takjes verse tijm in een pan. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel een half uur staan. Giet de kruidenazijn zonder de kruiden over in een steriele fles met kurk. Voeg tot slot een takje verse tijm toe, en sluit de fles stevig. Een leuk en persoonlijk cadeautje!

Terug naar boven