Versspecialisten zijn veel tijd kwijt met hun administratie en het managen van processen. Alle voorverpakte producten moeten voorzien worden van een kloppend etiket. De medewerkers moeten kunnen vertellen of een product allergenen bevat. Alle bestellingen moeten op tijd klaar zijn. Medewerkers moeten recepten omrekenen en kostprijsberekeningen maken. En iemand moet de grond- en hulpstoffen uit alle bestellingen optellen, om zo de juiste inkooporders te plaatsen.

Rust en overzicht

Dit kan een stuk simpeler en efficiënter. Daarom heeft FAK Nederland samen met enkele versspecialisten een systeem ontwikkeld dat hen echt ontzorgt. “Het systeem geeft overzicht”, zegt Armando Kwekkeboom, directeur van FAK Nederland. “Medewerkers zien zelf in het systeem precies wat er nog moet gebeuren. En ze kunnen zelf alle informatie over de producten terugvinden. Daardoor hoeft een ondernemer zich veel minder bezig te houden met het aansturen van de medewerkers. Dit geeft hem rust, en zo houdt hij tijd over om zich te focussen op zijn vak. Of hij kan meer tijd doorbrengen in de winkel waar hij met passie over zijn vak kan vertellen.”

Samen sterk

FAK Nederland ontwikkelt het systeem, samen met de versspecialisten, verder door. “Wij hebben een goede samenwerking met de gebruikers”, vertelt Armando. “Zij geven ons inzicht in hun werkmethodes. Wij vertalen dat naar handige, nieuwe toepassingen. En soms komen ondernemers zelf met ideeën voor verbeteringen. Dus: hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe meer mensen er meedenken over het perfectioneren van het systeem. Dit brengt de efficiency van ambachtelijke bedrijven naar een hoger niveau.”

Heeft u ook een vraag voor Armando Kwekkeboom? Mail dan naar: a.kwekkeboom@fak-nederland.nl

©FAK Nederland BV - dé automatiseerder voor kleine- en middelgrote ondernemingen - Publicatiedatum: 21 February 2016

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl