14-april-2016 | Door: Saskia Stender
Bier & Spijs

Bier & Spijs

Biersommelier Fiona de Lange en chef-kok Jo Vaessen hebben elkaar gevonden in hun passie voor bier en gastronomie. ‘Het juiste bier tilt het gerecht naar een hoger niveau’, is hun gedeelde mening. Bier & Spijs is een kookboek met 70 inspirerende recepten met bijpassende biersuggestie. Alle bieren komen van Nederlandse brouwers! Voorafgaand aan de recepten delen de schrijvers hun kennis over bier: over de kunst van het proeven en proeftips, de diversiteit aan smaken, biertypen en een nuttige lijst van Do’s & Don’ts. Bij ieder recept staat een informatief kader over waarom juist déze bier-spijscombinatie tot een ware smaaksensatie leidt. ISBN 978-90-87241-51-3

We hebben twee recepten uitgelicht in dit prachtige geillustreerde kookboek
www.caplan.nl

Auteur : Fiona de Lange

Bron : Vakblad Vers-Inspiratie april 2016

Boerderijeend met tijm-honingjus

Ingrediënten

Filets van boerderijeend, winterpenen, aardappelen, paddenstoelen, kalfsjus en honing

Gemarineerde zalm met asperges

Ingrediënten

Zalmfilet, Zatte van Brouwerij 't IJ, limoen, sinaasappel, zout en peper, asperges, doperwten en radijsjes.

Terug naar boven