26-augustus-2019 | Door: Kiki Stender
De kunst van no-waste

De kunst van no-waste

Voedselverspilling is onderwerp van veel controverse. Vijfendertig tot vijftig procent van al het geproduceerde voedsel wordt weggegooid, door producenten, boeren en telers, maar ook door industriëlen, verkopers en consumenten. No-waste koken gaat niet alleen over het terugdringen van verpakkingsmaterialen en ingrediënten. Maar ook over snijresten die we vaak zonder erbij na te denken weggooien, terwijl we ze prima voor andere gerechten kunnen gebruiken. De kunst van no-waste, geschreven door Giovanna Torrico en Amelia Wasiliev, bevat 100 recepten met resten als hoofdingrediënt.

ISBN 978 90 452 1834 2

www.karakteruitgevers.nl

Beeld: © Deirdre Rooney

Pasta van koolstronk met champignons à la crème

Ingrediënten

Olijfolie, sjalot, gerookt spek, champignons, volle crème fraîche, de stronk en buitenste bladeren van een rode of witte kool, zout en zwarte peper
 

Laksa van garnalenschalen

Ingrediënten

Kant-en-klare laksapasta, garnalenschalen, plantaardige olie, kokosmelk, vissaus, sap van ½ limoen, mihoen, koriander en muntblaadjes en taugé
 

Pudding van oud brood

Ingrediënten

Gesmolten boter, gemengde rozijnen en krenten, kristalsuiker. koekkruiden, oud brood, volle crème fraîche en eieren 
 

Terug naar boven