Droge worst is een veelbesproken lekkernij uit de Nederlandse slagerswereld. Een topper op feestjes en lekker op het brood of zo maar uit het vuistje. Vooral in Noord- en Oost-Nederland is het een immens populair product. Niet alleen vanwege de kenmerkende smaak, die per slager /worstmaker verschilt, maar ook vanwege de enorme verscheidenheid. De een gebruikt meer of juist minder zout, de kruiding varieert vaak per slager en ook de vorm is vaak specifiek streekgebonden. Ook 'Vers-inspiratie' biedt volop informatie over deze ambachtelijke topper via streekartikelen en droge stuksworsten.

Slager-worstmaker en columnist Jan Nederhoed uit Leek in Groningen vond het hoog tijd om collega slagers en andere geïnteresseerde meer inzicht te geven in dit unieke product. Hij schreef een smakelijk boekwerkje waarin hij vertelt over de historie, de technische kanten bij de productie, de ingrediënten die nodig zijn voor een goede worst, de keuringsprotocollen en het koken met droge worst. Tot slot geeft hij inzicht hoe 1000 Groningers en Drenten denken over hun streekproduct.

Al met al een makkelijk leesbaar en vooral aantrekkelijk boekwerkje met veel foto’s geschreven door een vakman in hart en nieren.

Titel: Droge worst
Uitgeverij: Digitalis
ISBN: 9789462287839 
Bestelbaar bij Bol.com

- Publicatiedatum: 18 December 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl