Gerhard kwak, een geboren Achterhoeker en zoon van Slager Gerrit Kwak uit Winterswijk, groeide op met het slagersvak in al haar facetten. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot redacteur en publicist, met het slagersvak als specialisme. Nu kan hij ‘auteur van het boek Slachtvisite’ aan zijn CV toevoegen.

Slachtvisite

Geregeld kreeg Gerhard vragen over de huisslacht, een onderwerp dat hem van meet af aan fascineerde. “Ik verdiepte me in deze eeuwenoude werkmethode en de daarmee nauw  samenhangende tradities en gebruiken. Het werd een prachtige reis: zowel het onderzoek doen als het schrijven over de drukke najaarswerkzaamheden zoals deze werden verricht in de Gelderse Achterhoek en in andere delen van Nederland.”

Slachtvisite is een boek voor slagers en door slagers. Je vindt dan ook een koppeling naar de fantastische producten die tijdens de huisslacht ontstonden en die door verschillende ambachtelijke slagers nog steeds worden geproduceerd. Ze vormen het visitekaartje van hun oeroude ambacht.

In totaal hebben 33 slagers meegewerkt aan de totstandkoming van mijn boek. Allemaal vakmensen met liefde voor het slagersvak. Zonder hun hulp was het nooit gelukt.

Vroegboekkorting

Slachtvisite bestaat uit 144 pagina's met veel illustraties, van de allereerste geschiedenis tot de streekproducten die nu nog steeds worden gemaakt.

Je kunt het boek tot 16 september bestellen met vroegboekkorting. Zorg dat je er snel bij bent, er zijn al meer dan 1000 exemplaren verkocht!

De officiële verschijndatum van het boek is 1 oktober 2019.

www.slachtvisite.nl

Gerhard Kwak

Gerhard is al enige tijd een actieve redacteur en columnist bij Vakblad Vers-inspiratie. Zijn columns zijn welbekend en worden veel gelezen. Daarnaast schrijft hij ook verschillende bedrijfsreportages voor het vakblad. Zijn vakkennis is een inspiratie voor niet alleen slagers, maar ook bakkers, visspecialisten en agf-specialisten. Net als Vakblad Vers-inspiratie wil Gerhard dat de versspecialist niet uit het straatbeeld verdwijnt, dit boek is een ode aan de ambachtelijke sector en de eeuwenoude tradities die daarbij horen.

Gerhard:  "De kennis en kunde van ons mooie slagersvak is aan het verdwijnen. Weet jij nog waar die streekproducten vandaan komen? Waar kun je straks die informatie nog vandaan halen als wij oude vakidioten er niet meer zijn? Ik ben het land in getrokken en heb overal informatie losgepeuterd, van slagers, boeren en musea.  Dankzij de hulp van actieve maar zeker ook gepensioneerde slagers is die kennis nu gebundeld in een boek."

- Publicatiedatum: 13 August 2019

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl