22-oktober-2018 | Door: Kiki Stender
Simpel

Simpel

De gerechten van Yotam Ottolenghi zijn een feest om op tafel te zetten: ze vormen een onvergetelijke combinatie van overvloed, smaak en verrassing. Simpel bevat 140 gloednieuwe gerechten, vol inventieve elementen en smaakcombinaties. Minimale moeite zorgt voor maximale vreugde!

ISBN 978 90 5956 826 6

www.fontaineuitgevers.nl 

Brood met rode biet, karwijzaad en geitenkaas

Ingrediënten

100 gr bloem, 100 gr volkorenmeel, 2 tl bakpoeder en ¼ tl zuiveringszout, 50 gr havervlokken, 10 gr tijmblaadjes, 50 gr pompoenpitten, 2 eetl. karwij- en nigellazaad, 80 ml zonnebloemolie, 2 rode bieten, 2 grote eieren, 80 gr zure room, 1 el honing, 20 gr Parmezaan, 120 gr romige geitenkaas

Chilivis met tahin

Ingrediënten

800 gr heilbot, 60 ml olijfolie, 1-2 rode chilipepers, 3 tenen knoflook, 1 tl karwijzaad, 1 gedroogde anchopeper, 1 kg romatomaten, 2 el tomatenpuree, ½ tl fijne kristalsuiker, 5 gr korianderblad

De auteur

Yotam Ottolenghi: “Er zijn vele manieren om een maaltijd op tafel te zetten. Wat de één eenvoudig koken noemt, kan voor de ander een culinaire nachtmerrie betekenen. Wat mij betreft gaat het er bij ‘Simpel’ om dat ik op weg naar huis langs de groenteman ga, een paar ingrediënten koop die er lekker uitzien en daar binnen 20 tot 30 minuten een gerecht mee kan maken. Op welke manier we ‘simpel’ ook benaderen, het resultaat is dat het er altijd ongedwongen en gemakkelijk uitziet. De reden is gewoonweg dat we een manier vinden die bij ons past om simpel en ontspannen te koken en daardoor kunnen genieten.”

Terug naar boven