28-april-2020 | Door: Kiki Stender
Spice Wise Too

Spice Wise Too

Een boek over gezond en lekker koken voor iedereen die minder zout wil of moet eten! Bij deze heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten staan de kruidenmengsels centraal, waardoor toevoeging van zout overbodig is. SVH Meesterkok en ervaringsdeskundige Michel Hanssen (zie ook het interview met Michel) gaat op een culinaire wereldreis langs de spicy hotspots zoals India, Zuid Afrika en USA. Hij laat zien hoe je gemakkelijk zelf de meest spectaculaire smaken kunt maken. Hij daagt de lezer uit creativiteit te gebruiken een volop te experimenteren. Want de combinaties zijn eindeloos.

ISBN 978 90 823 1521 9

spicewise.nu

Beeld: ©Bart Nijs Fotografie

Taquito’s met pikante kip en chipotlesaus

Ingrediënten

tortilla / wrapdeeg, tacokruiden, kipdijfilet, ui, tomaten, maiskorrels, gare kidneybonenm zoutarme kaas, chipotlesaus en lente-ui.

Ingrediënten tacokruiden

knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken, oregano, paprikapoeder, komijnzaad, cayennepeper en zwarte peper.

Bulgursalade met dadels, komkommer en ras el hanout

Ingrediënten

Bulgur of couscous, Ras el hanout, lente ui, ontpitte dadels, gedroogde abrikozen, komkommer, amandelen, pijnboompitten, citroensap, rode en gele paprika en Mangonaise

Ingrediënten Ras el hanout

zwarte peper, korianderzaad, komijnzaad, gemberpoeder, kaneelpoeder, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, chilivlokken, kruidnagel, piment en paprikapoeder.

Oosterse wokgroenten met kalkoen en shiitake

Ingrediënten

Gare kalkoenfilet, zoutloze kippenbouillon, zonnebloemolie, shiitake, gemengde wokgroenten, Oosterse wokkruiden en lente-ui.

Ingrediënten oosterse wokkruiden

gemberpoeder, witte peper, steranijs, kaneelpoeder, kruidnagel en venkelzaad

Terug naar boven