In zijn kookboek Verrot Gezond geeft Christian Weij een groot aantal recepten voor verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groenten en kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis. Weij sprak met veel wetenschappers, artsen, professoren en fermentatiespecialisten over bacteriën en gezondheid. Hieruit ontstond zijn nieuwe kookboek, vol inspirerende gerechten en informatie over fermentatie. Begin zelf ook een microboerderij en verras je klant met Verrot Lekkere en Gezonde gerechten in de toonbank!

ISBN 978 94 615 6251 7

bertramendeleeuw.nl

Beeld: © Maarten Weij

Vis-chowder met gefermenteerde pompoen

Ingrediënten

Kruimige aardappelen, mosselvlees, garnalen, verse visfilets, gefermenteerde pompoen, olijven, uit, prei, sriracha-saus en garum.

Gevulde aubergineschnitzels

Ingrediënten

Aubergines, tomatenblokjes, tomatenpuree, mozzarella, desembrood, ui, rode peper, eieren en ghee.

De auteur

“Toen ik vijf jaar geleden Verrot Lekker ging schrijven, wist ik niet waar ik aan begon. Mijn wereld draaide 180 graden om. Ineens werd ik gezien als iemand die de Nederlandse eetcultuur iets belangrijks terug kwam brengen: een verloren gewaand ambacht, dat perfect bij de huidige eetcultuur past. Een groep lezers wilde weten wat gefermenteerde producten met gezondheid te maken hebben. Dat laatste is ook mij steeds meer gaan boeien: de link tussen ons leven en dat van de miljarden bacteriën op, in en om ons heen. Die link is wonderbaarlijk en daarom in mijn ogen een geheel eigen boek waard.” 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 25 February 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl