21-september-2021 |
Delftse boterkoek

Delftse boterkoek

Een boterkoek is een platte ronde koek die traditioneel voor een groot deel is bereid met boter. De koek wordt meestal gemaakt in een boterkoekvorm  De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt. Overige ingrediënten zijn bloem, basterdsuiker, een beetje zout en een ei. Een deel van het (losgeklopte) ei wordt eveneens gebruikt om de bovenkant mee te bestrijken zodat de koek een glimmend, goud-bruinachtige korst krijgt.

De boter die banketbakkerij Stoffer gebruikt is een traditionele authentieke boerenboter. Ze halen deze boter uit de Ardennen waar de koeien nog ruimschoots buiten mogen grazen. Daardoor is de smaak anders 'Delfts' om zo te zeggen. Stoffer maakt de Delftse boterkoek in verschillende smaken. Op de foto zie je een variant met een vulling van amandelspijs, vermengd met volle slagroom die is afgeblust met karamel en een toevoeging van walnoten. 

Gezien bij: banketbakkerij Stoffer in Delft

Foto banketbakkerij Stoffer

Terug naar boven