Brood werd van oudsher op de boerderij gebakken met als resultaat dat er talloze varianten ontstonden. 's Lands wijs 's Lands eer. Later pakten de brood- en banketbakkers het over en hielden voor zover mogelijk de traditionele gerechten in stand. Op deze pagina laat 'Vers-inspiratie' je kennis maken met het lekkerst uit bovengenoemd landsdeel. Heb je zelf ook een product dat helemaal in dit rijtje thuishoort neem dan contact met ons op.

- Publicatiedatum: 14 October 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zeeuwse theebeschuit

Zeeuwse theebeschuit lijkt heel veel op de Achterhoekse theebeschuit met dien verstande dat de Zeeuwse variant een heel eigen smaak en brosheid...

Zeeuwse papkoek

Een ringvormig broodje gevuld met een papje van bakkersroom. Er zijn twee soorten: de harde (de ‘korsttaart’) en de zachte (de...

Zeeuwse bolussen

De Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat zijn wortels heeft in Portugal en Spanje. In Nederland kennen we het vanuit Zeeland en Amsterdam....

Ruitjesmik

Wit bolvormig brood dat op de plaat wordt gebakken. Voor het bakken wordt, met een scherp mesje, een ruitjespatroon in de bovenkant...

Platte tieten

Deze broodjes zijn een begrip in de omgeving van Bergen op Zoom en Steenbergen. Daar heten ze overigens 'Striene Schuivers' . Deze naam...

Paterkes

Een verrassend donker meergranenbrood met een extra diep volle smaak door de toevoeging van gebrande mout. Gezien bij:

Palingbroodje

Oorspronkelijk werden de palingbroodjes vooral gemaakt in de Zeeuwse en Noord-Brabantse vissersdorpen. De vette paling werd in een deeg van...

Mikkemannen

Mikkemannen zijn zoete broodjes die de vorm hebben van een mannetje. De naam is afkomstig van de term 'mik' die vroeger werd gebruikt...

Kruudplaetjes

Zeeuwse platte kruidkoekjes die op smaak zijn gebracht met rommelkruid. Ze worden gemaakt van witte bloem en danken hun smaak aan smaakmakers...

Kletzenbrood

Kletzenbrood is een donker, stevig brood dat royaal is gevuld met vijgen, peren, pruimen, walnoten, hazelnoten en rozijnen. Het brood is op...

Groese papkoek

De Groese papkoek of -taart is een rond taartje op basis van gistdeeg dat voor het bakken wordt gevuld met vanillevla. Voor het eten wordt er...

Bucheron

De bucheron is een volkoren desembrood dat wordt gebakken op de stenen vloer van de oven. Het brood wordt bebloemd en voorzien van een...

Anijsbrood

Bij het vervaardigen van het deeg worden rijkelijk eieren en boter toegevoegd. Daarnaast wordt anijszaad gebruikt dat zorgt voor de specifieke...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl