19-februari-2016 | Door: Kiki Stender
10 Gouden regels gebruik kruiden

10 Gouden regels gebruik kruiden

  1. Kruiden en specerijen droog (r.v. < 65%) bewaren in verband met houdbaarheid.
  2. Kruiden en specerijen koel (bij voorkeur tussen 0ºC en l5ºC) bewaren in verband met houdbaarheid.
  3. Kruiden en specerijen donker bewaren om verkleuring en eventueel oxidatie te voorkomen.
  4. I00% Natuurzuivere kruiden en specerijen verwerken zonder gebruik van relatie vluchtige aroma's die tijdens het bakproces vervliegen.
  5. Houd u aan adviesdosering die door de fabrikant wordt aangegeven, omdat overdosering nadelig kan werken op smaak en structuur van het gebakken product.
  6. Doceer de kruiden en specerijen op een zo laat mogelijk tijdstip in het bereidingsproces, om voortijdig verlies aan etherische oliën te voorkomen.
  7. Na gebruik van kruiden en specerijen de originele verpakking goed afsluiten, om verlies van etherische oliën te voorkomen.
  8. Wees matig met het gebruik van knoflook, omdat dit een nadelige invloed heeft op de structuur van het eindproduct.
  9. Indien een melange van kruiden en specerijen wordt gebruikt, neem dan bij voorkeur een uitgebalanceerde, kant-en-klare specerijenmelange. Dit om constante kwaliteit en de homogeniteit van de melange te waarborgen.
  10. Gebruik uitsluitend eersteklas specerijen en kruiden van erkende leveranciers, om de constante kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.

 

Terug naar boven