Honderden slagers trokken, 11, 12, en 13 mei, weer alles uit de kast tijdens het eerste lustrum van de Dag van de Slager XXL. Het thema van de dag was net als vorige jaren de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst!

Ze bedachten allerlei acties om hun klanten kennis te laten maken hun slagerij. Dat resulteerde in prachtig gevulde toonbanken, slagers die hun klanten mee namen naar de boerderij, workshops hapjes maken, opengestelde worstkeukens waar werd geproduceerd en volop geproefd en allerlei receptenwedstijden, wedstrijdjes in de winkel zoals het raden van de namen van vlees en vleeswaren. Raad het gewicht van de reuzenrollade. Varkens werden afgesneden, schoolklassen rolden gehaktballetjes of staken hamburgers en stopten worstjes. Het was een waar ambachtelijk feest. En dan hebben we het nog niet eens over de tientallen barbecues variërend van de bekende Ofyr, tot reuze smokers en de Big green Eggs die hun lekkernijen rondom bruin bakten en voor de slagerij stonden te roken. Bij menig slager was het voor de deur een culinaire happening. Ondanks het niet altijd even vriendelijk voorjaarsweer. Al met al heeft de slager weer laten zien dat zijn vak de moeite meer dan waard is om eens nader te bekijken. Zeker weten dat de aangeboden lekkernijen, uiteraard uit eigen keuken, daar volop aan hebben bijgedragen. Vers-inspiratie bezocht een paar slagerijen en doet verslag.


Keurslager Rob Pouw, Slager met Ster in Soest, heeft de volle aandacht van de kids uit groep 4 van de Ludgerusschool. Zij rolden gehaktballetjes en bekeken onder andere het maken van een hamburger. Ook maakten ze kennis met een half varken en de verschillende onderdelen. Een betere kennismaking met ons prachtige vak is nauwelijks mogelijk. Een waar feest.


De slagers (v.l.n.r.) Bles uit Doetinchem en Wehl, Witteveen uit Zeist en Het Pleintje uit Harskamp stookten hun barbecues op. Bles werkt vanaf zijn op een aanhanger gebouwde barbecue met een imposante schoorsteen, Witteveen vanaf de smoker en ’t Pleintje stookte de ofyr flink op.


Bij Keurslager Vlogman in Vorden waren de activiteiten verdeeld over de winkel en de barbecue voor de deur. Buiten werden de klanten getrakteerd op kluivertjes van spareribs en binnen gingen ze aan de bak met de productenraadwedstrijd in de toonbank en het wandkoelmeubel. Dat leidde tot veel hilariteit en een gezellige sfeer. Meer dan goed voor extra omzet.

 

- Publicatiedatum: 13 May 2017

Copyright 2018 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Telefoon 026 – 370 00 27 | Email saskia@b2bcommunications.nl