102.000 euro dát leverde het eerstje kistje meischol op in Urk op maandag 22 mei 2017. Het totale bedrag gaat naar de Stichting Schreeuw om Leven, dit goede doel zet zich in tegen abortus en euthanasie. Het doel van de stichting is het financieel steunen van vrouwen die om financiële redenen een abortus willen plegen, zodat zij hiervan afzien.

Promotie

De veiling is opgezet als PR-moment dat de aftrap geeft van de periode waarin de Noordzeeschol op zijn best is. Vooral in Duitsland kent men de 'Meischolle' heel goed. De rest van de week zijn er op Urk vele achtiviteiten voor de promotie van de Noordzeevis. Van deze dagen is zaterdag het hoogtepunt; de Vlaggetjesdag.

Bejaardentehuis

Het geld waarvoor het kistje is geveild is niet van slechts één koper. De veiling is ingericht via een systeem waarbij alle biedingen bij elkaar worden opgeteld. Dit systeem wordt vaker ingezet als het geld naar een goed doel gaat. De laatste bieder is met de schol naar huis gegaan. Dat was in dit geval Simon Weerstand. En hij heeft de schol weggegeven aan een bejaardentehuis in Urk.

Bron: Omroep Flevoland
Foto: Redactie Urkerland

- Publicatiedatum: 23 May 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl