Hoe is het om te eten in oorlogstijd? En welke voedingstips uit de tijd van oorlog en voedselschaarste zijn ook nu nog bruikbaar? Je ervaart het tijdens de tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’, van 15 oktober t/m 28 mei 2017 in het Verzetsmuseum in Amsterdam.
In de tentoonstelling is daarnaast aandacht voor de oprichting van het ‘Voorlichtingsbureau van de Voedingsraad’ in 1941; de voorloper van het huidige Voedingscentrum. De Voedingsraad adviseerde huisvrouwen om vlees te vervangen voor bonen- of mosselgehakt, en om groenten kort te koken of rauw te eten om brandstof te besparen. De tentoonstelling sluit mooi aan bij 75-jarig bestaan van voedingsvoorlichting in Nederland, wat het Voedingscentrum eerder dit jaar vierde. 

www.verzetsmuseum.org

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 25 October 2016

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl