De 9e editie HAS Food Experience had een recordaantal bezoekers: zo’n 1200 professionals, alumni, docenten, studenten en ouders bezochten het evenement waar 165 vierdejaars studenten van de opleidingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie, International Food & Agribusiness, Bedrijfskunde en agribusiness, Dier- en veehouderij en Milieukunde hun projecten presenteerden. 

Grote winnaar

Studente Eveline van Dam is de grote winnaar van de HAS Food Experience 2017. De vierdejaars studente Food Innovation viel maar liefst 3 keer in de prijzen bij de uitreiking van de FoodManship Awards: twee keer met haar individuele project Provito en één keer in een groepsopdracht met het project Purée. Eveline pakt met haar project Provito een maatschappelijk probleem aan door vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen. In totaal zijn er 9 FoodManShip Awards uitgereikt. 

Wereldse smaken

Puuré is verse aardappelpuree gecombineerd met wereldse smaken in een nieuw jasje, om met gemak een verassende avondmaaltijd op tafel te zetten. Dit project van Nienke Grisel, Ilona Thijssen, Eveline van Dam en Eva Botter was een winnaar in de categorie Play (Product-, verpakking- en marktontwikkeling van bestaande producten). Reactie van de jury (lectoraat Voeding & Gezondheid): De studenten hebben een volledig nieuw concept bedacht voor een breed publiek inzetbaar waarbij ze álles goed doordacht hebben.

Sappig kippetje

De Iron Hen van Jessica Verbakel is een 4-in-1 barbecuetool waarmee je alle delen van een kip sappig en smaakvol kunt bereiken. 

Smeer’t 

Niet in de prijzen, wel handig: Smeer’t, bedacht door Sanne van Woerden. De tubeverpakking voor zoet broodbeleg maakt een einde aan kleffe boterhammen in je broodtrommel. Door een verpakking te ontwikkelen met een brede platte opening, smeer je het beleg eenvoudig op je verse boterham.  Smeer’t is makkelijk mee te nemen in de tas en het beleg zonder mes op het brood te smeren.

Incredible Flowers

Een verpakkingsconcept voor eetbare bloemen: daarmee voeg je extra geur, kleur en smaak toe aan een gerecht. Na gebruik wordt de verpakking een bloempotje om zelf je eetbare bloemen te zaaien. Gerrit van Veen Nobel won een FoodManship in de categorie Machinery. Onder het merk Nobel verkoopt Gerrit smaakvol vlees gemaakt van het Berkshire-varken. Gerrit werkt met een korte keten en houdt alle schakels zelf in de hand.  Reactie van de jury (Marel): ‘Dit project straalt een combinatie van ondernemerschap, vakmanschap en passie uit. Zit perfect in elkaar.’

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 20 February 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl