Gezichtsscherpte 20/20 is een vakterm onder opticiens en staat voor ‘de perfecte visie’. 
Oftewel ‘iets scherp in het vizier hebben’ en dat is het uitgangspunt voor Ben van den Berg van Postma Vleeswaren en Maaikel Bontekoning van Peter Konijn voor de inspiratiebeurs op het gebied van product, ontwikkelingen en kansen in de slagerij, opleiding en jeugd. “De beurs kijkt verder dan de grenzen van onze bedrijven”. Op 1 en 2 februari willen zij in Haarlem laten zien dat het slagersvak een Kunst en een Ambacht is met vooral kansen voor de Kunst van het Ambacht. 

“Inspireren en sparren vind ik sowieso leuk”, legt eigenaar Van den Berg uit. “De Kunst van het Ambacht inspireert mij en mijn medewerkers.” Van den Berg is erg betrokken bij het slagersvak en het behoud van het ambacht. Dat de diplomaplicht niet meer bestaat, vindt hij een misser van de eerste orde. Reden waarom wij extra aandacht en energie moeten steken in het opleiden van jongeren. Waar dat toe kan leiden laten zij met plezier op de beurs zien!

Ambacht tonen

De inspiratiebeurs begin februari biedt een divers programma. Leerlingen tonen er hun vaardigheden, zoals uitsnijden, uitbenen en afvliezen. Vergeten kunstvormen als het maken van vetstukken komen aan bod. De jongste (vrouwelijke) Cortador van Nederland laat zien hoe je een Parmaham met de hand snijdt en een andere jongeren presenteren hoe je spekgarneringen kan maken. “We willen laten zien dat je met een relatief simpele handeling in korte tijd je ambacht kunt tonen.”

Kunst van het Ambacht

Naast dat het Slagers Ambacht een Kunst is hebben wij een jonge kunstenaar gevraagd om eens een aantal dagen mee te draaien en haar interpretatie daarvan weer te geven.
Inge Aanstoot heeft een aantal schilderijen gemaakt met dit thema. Niet alleen is zij een jong talent, maar is daarnaast ook nog een kunstenaar met eten. Op kunstzinnige wijze wil zij op haar eigen wijze U lekkere (en goed werkbare) recepten meegeven.

Bron: De Slager

- Publicatiedatum: 28 January 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl