Op het World Food Center-terrein in Ede zijn op 20 september de Foodhelden van 2021 bekendgemaakt: de 6 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Zij werden vanwege hun goede verdiensten ter verbetering van het voedselsysteem door de jury uitgekozen uit de Food100. 

Foodhelden van 2021 - onder de 30 jaar

Eva Koffeman; Jongerenvertegenwoordiger bij Verenigde Naties
Eva is een zeer ambitieuze dame met een duidelijke visie voor de toekomst: “Het is tijd om onze ecologische foodafdruk drastisch te verkleinen. Een belangrijke stap hierin is om op alle vlakken te consuminderen.” Dit jaar reist Eva naar de Food Systems Summit af om ervoor te zorgen dat de stemmen van haar generatiegenoten over voedsel worden gehoord bij de VN.

Linda Klunder en Lars Gierveld; Founders Kumasi Drinks
Kumasi is een product dat op álle vlakken punten scoort. Het is een natuurlijke frisdrank, zonder toegevoegde suikers of smaakstoffen. Het gaat verspilling tegen door delen van de cacaoboon te benutten die eerder ongebruikt bleven. Cacaoboeren verdienen dus nu ook meer aan hun cacaobonen, en bovendien worden de bonen lokaal verwerkt.

Rahaf Al Lymoni; Founder Daffee
Samen met haar partner brengt Rahaf een smaakvol alternatief op de markt voor koffie en thee: Daffie. De zaden van dadels vormen de basis van Daffee. Dat maakt de drank niet alleen lekker, maar het gaat bovendien reststromen tegen.

Foodhelden van 2021 - 30 jaar en ouder 

Abdelhamid Idrissi; Founder Boeren Voor Buren
Met het initiatief Boeren voor Buren verbindt Abdelhamid Nederlandse boeren aan gezinnen met een kleine portemonnee. Door samen te werken – met andere grote organisaties – levert hij echt een significante bijdrage tegen voedselverspilling en sociale ongelijkheid. Waar ze zich in het begin richten op noodhulp aan 250 Amsterdamse gezinnen, is Boeren voor Buren inmiddels uitgegroeid tot een serieuze organisatie met slagkracht en een groot bereik om impact te maken.

Herman Lelieveldt; Politicoloog Jean Monnet Chair Food Governance
Herman is als politicoloog aan de University College Roosevelt in Middelburg uitgegroeid tot een van de belangrijkste kritische stemmen in het publieke debat over de toekomst van het Nederlandse voedselbeleid. Daarnaast schrijft hij messcherpe analyses voor het onderzoeksplatform Follow the Money.

Lelani Lewis; Eigenaresse Nyam
Deze culinaire activist liet de afgelopen jaren mede via haar Code Noir diners zien en vooral proeven hoe kolonialisme wereldwijd ons eten heeft beïnvloed. Haar specialisatie is de Caraïbische keuken en haar stem klinkt steeds luider in culinair Nederland.

Food100.nl

Beeld: ©Nina Slagmolen

- Publicatiedatum: 27 September 2021

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl