Aan het begin van een nieuw jaar vliegen de cijfers je om de oren. In het supermarktkanaal is in 2017 een groei van ruim 3% gerealiseerd; het hoogste groeicijfer van de afgelopen jaren. Ook individuele retailers hebben hun cijfers gedeeld: allemaal zijn ze volgens eigen zeggen harder gegroeid dan de markt… Terwijl de grootste groei toch uit een heel andere hoek komt, een groeicijfer dat vooral wordt gedreven door de trend ‘gemak’. 

Er zit groei in de traditionele horeca, het cateringsegment, en in de ‘to-go’-sector. De sterkste groei zien we terug in de branche die zich richt op het laten bezorgen van eten. Uit onderzoek van GfK komt naar voren dat inmiddels meer dan een derde van de Nederlanders gebruikmaakt van het laten thuisbezorgen van maaltijden. Het zijn niet alleen de cijfers; het is duidelijk zichtbaar. In grote steden wemelt het van de bezorgkoeriers. Vooral jongeren kiezen voor de combinatie van lekker en makkelijk. 

Alle segmenten in de buitenshuisconsumptie zitten sterk in de lift en groeien harder dan de klassieke retail. Binnen de klassieke retail is er wel een sterke groei vooral van online; in 2017 25%. Binnen online blijkt ‘gemak’ leidend. Een steeds groter deel van de totale online omzet komt voor rekening van het thuisbezorgen. Waar eind 2014 de verhouding tussen zelf afhalen en thuisbezorgen nog bijna gelijk lag, komt inmiddels ruim 80% voor rekening van het laten bezorgen. De komende jaren zullen online aankopen verder stijgen. De groep kopers neemt toe, en klanten die ‘om’ zijn, bestellen steeds vaker online. 

Dus, versspecialist: gemak en online verdienen uw aandacht, speel in op deze trends! U doet dat al met belegde broodjes, originele snacks ‘to-go’ en lekkere kant-en-klaarmaaltijden. Voeg daar ‘online te bestellen en thuisbezorgd’ aan toe, blijf up-to-date.  

Beeld: ©Yuriy Golub/Shutterstock.com

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 19 February 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl