Amsterdam, 13 mei 2016 – Sinds deze week is de vissoort OPENBLUE™ COBIA verkrijgbaar voor de Nederlandse Horeca en speciaalzaken. Voor de betere horeca en visliefhebbers heeft de term "kweekvis" nog steeds weinig aantrekkingskracht. Met de Cobia lanceert het internationale Open Blue in Nederland een vissoort die op een geheel nieuwe, duurzame manier gekweekt wordt op open zee. De vissen worden 12 kilometer uit de kustlijn van de Caribische zee in hun natuurlijke omgeving grootgebracht. Hierdoor leven de vissen een schone en dynamische omgeving, wat de smaak en kwaliteit ten goede komt. De Cobia is van sashimi kwaliteit en heeft een uniek lange houdbaarheid. Hiernaast is de vis voor alle denkbare culinaire toepassingen geschikt. De talentvolle chefs van Sterklas Amsterdam bedachten twaalf verschillende gerechten met de Cobia.

Toptalenten koken met Cobia

Gisteren werd in Amsterdam, door twaalf aanstormende chef-talenten, de nieuwe vis OPENBLUE™ COBIA gepresenteerd. Door allemaal een totaal verschillend gerecht te maken lieten de koks meteen het bijzondere en veelzijdige karakter van de vis zien. Zie hier foto's met alle gerechten, deels rauw en deels verwarmd. De deelnemende chefs zitten allemaal in hun laatste opleidingsjaar aan de elite culinaire opleiding "Sterklas", als onderdeel van het ROC van Amsterdam. Naast deze opleiding zijn de talenten full time onder andere werkzaam bij restaurants als Bolenius, Librije's Zusje**, Bord'eau**, Ciel Bleu**, De Treeswijkhoeve** en Merlet*.

Stefan Kam (Bord'eau**) maakt beste gerecht

Alle koks waren geheel vrij in het kiezen van hun bereidingswijze, zodat de veelzijdigheid van de vis duidelijk aan het licht zou komen. De gelegenheidsjury, bestaande uit enkele journalisten en bloggers, koos Stefan Kam (Restaurant Bord'eau) als de winnaar van de dag.  De jury en kandidaten werden begeleid door Keng Vichianrat, souschef van restaurant La Rive in het InterContinental Amstel Amsterdam en winnaar van de Prix Taittinger voor de Benelux.

Open Blue Cobia

De Open Blue Cobia is niet alleen in smaak een bijzondere vis, maar ook de manier waarop deze vis geteeld wordt is bijzonder en zeer innovatief. Op open zee, mijlen ver uit de Panamese kust, wordt de Blue Open Cobia gekweekt. Door de visteelt van vlak voor de kust naar de open oceaan te verplaatsen, groeien de vissen in een natuurlijke omgeving op en heeft het zo min mogelijk impact op de rest van de omgeving. De vis is het hele jaar door leverbaar met continue kwaliteit en vet gehalte. De Cobia heeft een opmerkelijk stevige structuur en de houdbaarheid is extreem lang voor verse vis: twaalf dagen voor filets. Door de delicate smaak valt de vis ook goed bij "niet-visliefhebbers".

Verkrijgbaar in Nederland

De Cobia is vanaf deze week voor de horeca en speciaalzaken verkrijgbaar via het van oorsprong Duitse bedrijf "Frische Paradies". Dit logistieke centrum voor High End gastronomische producten en innovaties levert sinds kort door heel Nederland.
www.frischeparadies.de

Bron: PitchPR Communication (Amsterdam)

- Publicatiedatum: 13 May 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl