Dat de voedselketen wordt aangemerkt als ‘cruciale sector’, is in deze tijden van corona een klein lichtpuntje. De meeste ondernemers zijn niet voor één gat te vangen en proberen met inventieve ideeën hun bedrijf draaiende te houden. Alle hulp is welkom. 

Om de visdetaillist ook in deze tijd van crisis bij te staan, is het Nederlands Visbureau een winkelactie gestart waarin het eten van een gezond visje samenkomt met de huidige crisismaatregelen én antwoord geeft op de oproep van Mark Rutte: ‘Zorg voor jezelf en voor elkaar.’

Gezond voor elkaar

Juist in deze surrealistische tijd wil het Nederlands Visbureau de handelaren graag extra ondersteunen. Bij alle sombere ontwikkelingen is één ding steeds van belang: “Blijf gezond!” wensen we elkaar toe. Gezond eten hoort daarbij. De stelling ‘vis is gezond’ moet ons allemaal een steuntje in de rug geven. 

Voor de visdetaillist is een promotiepakket beschikbaar gesteld bestaande uit een poster (voor winkelruit of stoepbord) en stickers. Wie nu voor zichzelf een visje koopt bij de visdetaillist, wordt aangemoedigd om invulling te geven aan de oproep van Mark Rutte en ook een visje mee te nemen voor een naaste: de buurman, oma of iemand anders in de omgeving. Op de sticker, die op de eigen tasjes of verpakking kan worden geplakt, kan de visspecialist zijn eigen naam invullen én de naam van de ontvanger. Het effect is tweeledig: de detaillist is ermee geholpen en de ontvanger blij verrast.

Ook voor horecaondernemers

Overigens kunnen ook horecaondernemers, waarvan velen vis, schaal- en schelpdieren op het menu hebben staan, deze actiematerialen gebruiken. Nu veel ondernemers afhaalmenu’s aanbieden, is het immers een attente suggestie ook voor iemand in de buurt een smakelijke vismaaltijd mee te brengen. De pakketten worden sinds eind maart verspreid onder honderden visdetaillisten en de reacties zijn bijzonder positief. Met elkaar en voor elkaar! Laten we dit tot het ‘nieuwe normaal’ benoemen.

www.visbureau.nl

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten

Hollandse garnalen, witte asperges, sap van 2 sinaasappels, rijstolie, kleine spinazieblaadjes en rucola

Zalmfilet met asperges uit de oven

Ingrediënten

zalmfilet, sap en rasp van 1 sinaasappel, witte asperges, bosui, rode ui, verse dille, peper, zout en boter

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 28 April 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl