Op deze pagina van  'Vers-inspiratie' zie je wat we onderweg tegenkomen.  De mooiste artikelen, winkels en evenementen. Daar wil je iedereen van laten genieten. Op deze pagina daarom een aantal mooie en lekkere zaken die we recentelijk hebben gefotografeerd. Heb jij als versondernemer ook iets speciaals mail dan naar 'Vers-inspiratie' en sluit een goede foto bij. 

Koeien in de winkel

De nieuwe slagerij van keurslager Gerard Steltenpool in Hoevelaken is een prachtige slagerij met volop te genieten voor de consument. Een van de opvallendste zaken in de winkel is de fotocollage achter in de winkel op de koelceldeuren. Vol in het zicht van de klanten. Foto's van runderen van de boerderij waar Gerard altijd zijn beesten koopt. Ze bieden een prachtige sfeer en benadrukken de ambachtelijke en duurzame wijze waarop Gerard en zijn team bezig zijn. Gefeliciteerd. 

Barbecuepresentatie

Op een zonnige dag presenteerde Mark Koekenberg en zijn team een smakelijke toonbank boordevol barbecue-lekkernijen. Op deze foto zie je spiesjes, barbecue-worstjes omwikkeld met mager spek, magere hamburgers en dan hebben we het nog niet eens over de tientallen salades en sauzen elders in de toonbank. Prachtig weer voor de barbecue. 

Gezien bij: Keurslager Koekenberg, Hengelo(O).

Vleeswarenpresentatie

Zo nu en dan kom je een vleeswaren-presentatie tegen waar je gewoon wat langer naar moet kijken. Zo ook bij deze voormalige Slagerij van het Jaar. Een massale en bijzonder smakelijke uitsstalling van tientalleen lekkere vleeswaren. Je kunt er altijd van proeven en de adviezen over de mogelijkheden zijn niet van de lucht. Een kampioen waardig.

Gezien bij: Slagerij Rien Bezooijen, Rotterdam

Relatiegeschenken

Er zijn talloze slagers die voor hun klanten speciale relatiegeschenken vervaardigen. Bij slager Bouma vielen ze op vanwege de heel eigen aanpak van het gegeven. Ze werken vooral met heerlijke streekproducten en met eigen verpakkingsmaterialen. vrijwel dagelijks staan deze heerlijke cadeautjes in de winkel. 

Gezien bij: Uw Slager Bouma, Steenwijkerwold.

SlachtvisiteSmedekinck is gevestigd in de voormalige Boerderij Smedekinck. De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden plaats aan de permanente collectie en voordurend wisselende exposities. In de Museum- schuur vind je landbouw-gereedschappen en shows van oude beroepen als de , klompenmaker, slager, smid, radmaker, rietdekker en kuiper. Ieder jaar in november houden ze een slachtvisite. Het varken hangt dan weer ouderwets op de 'leer' (ladder) en je kunt er genieten van ouderwetse streekproducten. 

Gezien bij: museum Smedekinck, Zelhem.

Vis bij de slager

Deze ondernemer heeft naast zijn ambachtelijke slagerij een moderne viszaak gebouwd. Een gewaagde operatie vanwege een eventuele geuroverdracht. De aanpak is echter bijzonder geslaagd. Twee mooie, qua werkruimten, strikt van elkaar gescheiden bedrijven met een bijzonder hoge kwaliteits-standaard op alle fronten. Naast een plak grilworst bv hap je hier net zo gemakkelijk een harinkje weg. 

Gezien bij: Buurman Vleesch en Vis, Twello

WorstenpresentatieEen smakelijke presentatie van de lekkere gekookte ringen in een ruim wandkoelmeubel naast de andere vleeswaren. Lekker massaal en opvallend.

Gezien bij: Keurslager Koekenberg, Hengelo(O).

Kunstzinnige slagerij

Wanneer je deze winkel binnenstapt, dan sta je even perplex. Je waant je door de aanwezig wandschilderingen bijna in een kunsthal. Een gegeven dat nog versterkt wordt door de tientallen vaak prachtige specialiteiten, worsten en vleeswarensoorten die ze daar dag in dag uit voor de aanwezige consumenten serveren. 

Gezien bij: slagerij Salawan Bessie in Zutphen.

Lamsvlees

Dit prachtige blok van heerlijk lamsvlees kom je niet bij iedere slager tegen, hoewel hij normaal gesproken wel lamsvlees in huis heeft. Deze presentatie zie je bij één van de beste slagers van Nederland. Verschillende varianten en specialiteiten in een vleessoort die in Nederland nog steeds, onverdiend, wordt ondergewaardeerd. 

Gezien bij: Slagerij Chateau Briand, Heemstede.

Verse maaltijden

De meeste slagers zijn wel met maltijden bezig. De een heeft daarvoor een kok in huis en de ander is zelf in staat om de lekkerste zaken te serveren. De slagers gaan uit van de beste grondstoffen en de meest verse ingredienten. Verschillend is vaak wel de manier waarop ze presenteren. Op de foto zie je een presentatievorm die wordt aangeduid als 'Bourgondisch'. Mooie grote stenen potten verplaatsen je hier visueel naar 'grootmoeders keuken'

Smulstenen

Dit nieuwe smulfestijn wordt door tal van slagers gepresenteerd. Het is een bijzondere variant van lekker tafelen. Het principe van deze manier van garen komt oorspronkelijk uit Bulgarije. Deze moderne variant bestaat uit een granieten steen heeft een opstaande rand die door de slager wordt gevuld met vlees en groenten. Na het vullen gaat de steen de voorverwarmde oven in en worden de producten die er op liggen gegaard. Na het garen wordt de steen op een speciale houder, op tafel, geplaatst zodat iedereen ervan af kan pakken.

 

 

 

 

 

 

- Publicatiedatum: 1 June 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl