Pas organiseerde de Vereniging van Keurslagers een Special wedstrijd. Het doel? Het stimuleren van productontwikkeling. Uit 25 inzendingen werd Carolien Nieman de onbetwiste winnaar met haar ‘Spaanse verleiding’. 

In totaal heeft de jury zich over maar liefst 25 inzendingen gebogen. Allemaal van hoog niveau. Uiteindelijk was de jury unaniem: klanten zullen de 'Spaanse verleiding' niet kunnen weerstaan! Carolien Nieman, de maker, is werkzaam bij Keurslagerij Rensink in Borne. De door haar ontwikkelde Special zal in het najaar worden opgenomen als landelijke winkelactie van de Keurslager. 

Juryrapport

De ‘Spaanse verleiding’ bestaat uit kippendijvlees met abrikozen, cranberries en amandelschaafsel omwikkeld met spek. Juryvoorzitter Rob Nuijten, bedrijfsadviseur bij de Vereniging van Keurslagers: "Deze kleurrijke Special trekt zeker de aandacht in de toonbank. De uitvoering is bijzonder kleurrijk. Als je een hapje neemt, begrijp je waarom dit vleesproduct zo is genoemd. De smaak is best spannend! Dat komt ook door het krokante spek aan de buitenzijde.” 

Slagersvakmanschap 

Keurslagers zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en passende smaakcombinaties. Om de week ligt er weer een compleet nieuw meesterwerkje in de toonbank, de ‘Special’. Deze Special is bij elke Keurslager in dezelfde periode verkrijgbaar conform dezelfde receptuur. De Specials worden op landelijk niveau bedacht en ontwikkeld door Rob Nuijten. Keurslagers in het land ontwikkelen echter zelf ook de lekkerste specialiteiten. Maar deze kregen nooit eerder een landelijk podium. De Vereniging van Keurslagers zette de Special wedstrijd op om het innovatief vermogen te stimuleren en creatieve Keurslager medewerkers in het zonnetje te zetten. 

- Publicatiedatum: 13 March 2018

Copyright 2018 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Telefoon 026 – 370 00 27 | Email saskia@b2bcommunications.nl