21-september-2021 |
Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel

Foto: Food and Freinds

De bloedsinaasappel is bekend onder verschillende namen als: wijnsinaasappel of wijnappelsie, bloedappelsien. De vrucht is binnenin rood. De bloedsinaasappel ontstond in het Middellandse Zeegebied rond 1850. Bloedsinaasappels worden tegenwoordig hoofdzakelijk geteeld in Italië, Spanje en Israël.
Er bestaan twee hoofdsoorten, de volbloed (schil en vruchtvlees rood) en de halfbloed (alleen vruchtvlees rood). Van deze typen bestaan weer verschillende rassen. Het lijkt wel of de bloedsinaasappel echt  'bloedt' als je hem opensnijdt. Het sap heeft bij het persen namelijk veel weg van bloed of wijn. De smaak is wat minder zoet dan de gewone sinaasappel. Fris-zuur is de beste omschrijving.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
IJzer
Koolhydraten
Natrium
Magnesium
Calcium
Fosfor
Kalium
Vet
Vezels
Vitamine C

205 KJ, 49 kcal
3.1 gr
0.1 mgr
44.7 gr
1 mgr
11 mgr
43 mgr
23 mgr
166 mgr
1.3 gr
2.5 gr
59.1 mgr 

Bewaartips

Bloedsinaasappels blijven, op een temperatuur van ongeveer 12 °C, met gemak een paar weken lekker. Leg ze niet in een koelkast vanwege de sterke geur. 

Toepassingen

♦ Toepasbaar in allerlei gerechten. Warm of koud. Stoofpotten.
♦ Prima voor sinaasappelsap.
♦ Door een fruitsalade.
♦ Uit het handje

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland

 

 

Terug naar boven