21-september-2021 |
Carob

Carob

De Johannesbroodboom is een boom die in landen rond de Middelllandse Zee groeit en peulen voortbrengt van circa 20 cm lang en 3 cm dik. De zaden smaken zoet en je kunt ze eten als ze rijp zijn. In de meeste gevallen worden ze echter gemalen en geroosterd. Het meel is zoet en bij gebruik hoeft geen suiker toegevoegd te worden, want het is een unieke natuurlijke zoetstof die heel geschikt is als vervanging van kunstmatig geproduceerde suikers. Carob wordt vaak als vervanger van cacao gebruikt. 

Lees meer over Carob.

Kooptips

Carob koop je alleen voorverpakt. 

Bewaartips

Carob mag niet vochtig worden en moet dus droog bewaard worden. Bij voorkeur in een gesloten verpakking.

Toepassingen

♦ Prima als vervanger in chocolademelk of chocolade gebak. 
♦ Als basis voor smoothies.

Bereiding

Voor de vervanging van 1 eetlepel cacao heb je 2 tot 3 eetlepels carob nodig. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven