21-september-2021 |
Curuba

Curuba

Foto: Wikipedia

De curuba staat ook bekend onder de namen tacso of bananenpassievrucht. Ze worden gekweekt op hoogtes tussen  de 1600 en 3000 meter. De vruchten hebben een langwerpige vorm  en hebben een zacht behaarde schil. De soorten met een gele schil  worden volop gekweekt in alle landen in de Andes. De "curuba de castilla" is de nationale vrucht van Colombia. Ook in Nieuw Zeeland wordt de vrucht gekweekt. Curuba's worden sporadisch op de Europese markt aangeboden.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
IJzer
Koolhydraten
Calcium
Vet
Calsium
Fosfor
Vezels
Vitamine C

25 kcal
0.6 gr
0.4 mgr
6.3 gr
4 mgr
0.1 gr
4 mgr
20 mgr
2.5 gr
70 mgr 

Kooptips

Curuba's worden het hele jaar door geoogst

Bewaartips

Curuba's zijn gekoeld ongeveer 2 weken houdbaar.

Toepassingen

♦ In shakes
♦ Lekker in ijs
♦ Als vrucht in de yoghurt
 

Bereiding

Snijd de vruchten voor het gebruik in de lengte door.  Binnen in de witte schil zitten witte noppen. Die zijn niet lekker dus uitschrapen is niet gewenst. Gewoon uitlepelen is het beste. worden de vruchten in de lengte doorgesneden en uitgelepeld. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland


 

Terug naar boven