21-september-2021 |
Feyoa

Feyoa

De Feyoa komt oospronkelijk uit Brazilië. De vruchten groeien aan hoge bomen in subtropische gebieden. De onrijpe vrucht is groen glanzend en wordt na rijping roodachtig groen. Opvallend kenmerk is de achtergebleven bloemkelk die als een soort kroontje aan de steelbasis zit. Van binnen is het vruchgtvlees crèmekleurig. De smaak is heel verschillend. Onrijp smaakt de vrucht naar banaan en rijp is de smaak van ananas overheersend. De schil is niet eetbaar evenals de pitten in het klokhuis.

Kooptips

Koop alleen onbeschadigde vruchten.

Bewaartips

In de koelkast zijn de vruchten tot een week houdbaar. Daarbuiten 2 tot 3 dagen.

Toepassingen

♦ Als jam.
♦ In blokjes op een vruchtentaart.
♦ In blokjes door een vruchtensalade.
♦ In combinatie met ijs. 
 

Bereiding

Snijd de vrucht doormidden en verwijder het klokhuis. Daarna kun je het vruchtvlees er uit snijden of lepelen. Eet de vrucht niet al te koud, warm geurt en smaakt ze veel lekkerder.

 ♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven