Piel de sapo
Deze meloen van Spaanse herkomst heeft heerlijk zoet wit vruchtvlees. De vrucht wordt vooral geteeld in de streek La Mancha. De smaak heeft wel wat weg van de honingmeloen. De naam slaat op de huid (piel) van de vrucht. Die is groen en knobbelig en lijkt erg veel op een pad (sapo). De meloen is ook te koop als 'Pinonet'.
Kooptips
De meloen moet onbeschadigd zijn en is rijp wanneer de onderkant iets meegeeft wanneer je er op drukt. Daarbij moet de meloen lekker zoet ruiken.
Bewaartips
Als de meloen nog niet rijp is leg je hem gewoon op de fruitschaal. Dan kan hij mooi narijpen. Een rijpe meloen moet in de koelkast. Pas wel op voor de geur want die overheerst gemakkelijk in de koelkast. Verpak hem dus goed.
Toepassingen
♦ Eten uit het handje.
♦ Door de fruitsalade.
♦ Serveren met een plakje dungesneden Serano- of Parmaham
♦ Pureren door een smoothie.
Bereiding
Snijd de meloen in schijven en verwijder de aanwezige zaadjes.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ |