21-september-2021 |
Piel de sapo

Piel de sapo

Deze meloen van Spaanse herkomst heeft heerlijk zoet wit vruchtvlees. De vrucht wordt vooral geteeld in de streek La Mancha. De smaak heeft wel wat weg van de honingmeloen. De naam slaat op de huid (piel) van de vrucht. Die is groen en knobbelig en lijkt erg veel op een pad (sapo). De meloen is ook te koop als 'Pinonet'. 

Kooptips

De meloen moet onbeschadigd zijn en is rijp wanneer de onderkant iets meegeeft wanneer je er op drukt. Daarbij moet de meloen lekker zoet ruiken. 

Bewaartips

Als de meloen nog niet rijp is leg je hem gewoon op de fruitschaal. Dan kan hij mooi narijpen.  Een rijpe meloen moet in de koelkast. Pas wel op voor de geur want die overheerst gemakkelijk in de koelkast. Verpak hem dus goed. 

Toepassingen

♦ Eten uit het handje. 
♦ Door de fruitsalade. 
♦ Serveren met een plakje dungesneden Serano- of Parmaham
♦ Pureren door een smoothie. 

Bereiding

Snijd de meloen in schijven en verwijder de aanwezige zaadjes. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland                  
Terug naar boven