Werken met andere eieren en boter  

Eipartjes zijn gemakkelijk te maken met een snijder en zijn altijd weer een gemakkelijke garnering. Je kunt ze eventueel versieren met een toefje mayonaise, ketchup of een takje groen. 
Gevulde eieren doen het altijd goed op een saladeschotel. Maar het harde eigeel aan met mayonaise en kruiden en spuit het terug als een rozet. 
 
Halve eieren hol je uit tot een handig bakje dat je kunt vullen met alles wat je voorhanden hebt. Salade, eigeelcrème of zoals hier een plakje worst. 
Met een speciaal mesje maak je mooie boterbolletjes. Wanneer je veel bolletjes nodig hebt is het zelfs mogelijk om ze zo bij elkaar te leggen dat ze samen de vorm van een druiventros aannemen. 
Met behulp van speciale mesjes en schaafjes maak je van echte boter de mooiste garneringen.
Vroeger was het gebruikelijk om van boter speciale paashazen te maken die bij het ontbijt en de lunch werden geserveerd. Deze botervormen zijn nog steeds te koop. 

foto: Dille en Kamille
Soms wil je een apart snackje, zomaar, of ter gelegenheid van een speciaal jubileum. Daarvoor is een speciale spray te koop in de uitvoeringen goud, zilver en brons. De spray is eetbaar en kan gebruikt worden om hapjes een speciale touch mee te geven. 

Verkrijgbaar: Hanos
Truffel is een erg kostbare smaak-maker die vooral voor de smaak en soms voor de garnering wordt gebruikt. Er bestaat echter ook imitatietruffel. Kleine blikjes 'Davy's Truffle Substitute'. De slager gebruikt dit ingrediënt soms op schotels en in vleeswaren. De geur en de smaak komt van een toegevoegd truffel-concentraat.

Verkrijgbaar: Hanos
Met behulp van een spuitzak zijn de mooiste garneringen te spuiten. Laat de boter voor het gebruik wel enige tijd buiten de koelkast liggen dan is de boter wat zachter en kun je makkelijker spuiten
- Publicatiedatum: 19 December 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl