21-september-2021 |
Bloed balkenbrij

Bloed balkenbrij

Gekookt varkensvlees, vaak van de kop of de hamschijf , varkenslever, varkensbloed, een krachtige bouillon, blokjes vet spek en boekwijtmeel vormen de basis. De massa wordt op smaak gebracht met rommelkruid; een speciale kruidenmelange voor balkenbrij. Het rommelkruid is bij veel slagers te koop. Aan de bouillon worden alle grondstoffen , de kruiden en het boekwijtmeel toegevoegd onder voortdurend roeren. Dat roeren is een zwaar karwei. Je mag namelijk pas stoppen wanneer het deeg begint te ploffen ten teken dat het gaar is. De brij wordt in platte bakken gestort en de bovenkant glad gestreken met margarine om een mooie zachte korst te krijgen. Na het opstijven van de brij dikke plakken snijden en bakken. 

• Als broodbeleg en bij de warme maaltijd.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: Nederland
Producent: Knobbout in Buren

Terug naar boven