21-september-2021 |
Buristo

Buristo

Een wordt uit de bloedworstenfamilie ' sanguinaccio'. De worst is afkomstig uit de huisslachting en er wordt varkensbloed aan toegevoegd. De buristo is gestopt in een varkensmaag. Dat is bijzonder want de meeste worsten worden gewoon in varkensdarmen gestopt. Per streek zijn er verschillende varianten die naast bloed allemaal gemeen hebben dat de vulling bestaat uit vlees van de varkenskop, zwoerd en varkensvet. De kruiding verschilt per streek. Zo kan er plaatselijk gebruik worden gemaakt van onder andere: knoflook, peper, peterselie, citroenrasp, suiker, pijnboompitten, walnoten, rozijnen en zelfs melkchocolade.

In Nederland is buristo ook te koop in een kunst-natuurdarm. Hij werd vervaardigd door John van .Broekhuizen uit Dalfsen de Slavaktokampioen worstmaken tijdens de internationale vakwedstrijden in 2012

• Bij het ontbijt, brood- en warme maaltijden.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: Italië

Terug naar boven