21-september-2021 |
Chouriço doce de vinhais

Chouriço doce de vinhais

Deze Portugese gerookte worst is een beschermd streekproduct en gemaakt van het vlees van Bisaro varkens. De worst moet daaruit voor minimaal 50% bestaan om de naam te mogen dragen. Daarnaast worden varkensbloed, honing, walnoten of amandelen, brood en Trás-os-Montes olijfolie gebruikt om de specifieke smaak en texture te krijgen. Het vlees wordt vooraf gekookt waarna het dun gesneden brood wordt toegevoegd. Wanneer het brood wat geweekt is worden de overige ingrediënten toegevoegd en worden dunne varkensdarmen met het deeg gevuld die hoefijzervormig worden dichtgeknoopt. De worst wordt langzaam boven eiken- of kastanjesnippers gerookt en moet vervolgens minsten 15 dagen rijpen. 
variant: morcela

• Bij lunch en warme maaltijd.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Portugal
Producent Nordestemcasa
Terug naar boven