21-september-2021 |
Morcilla Asturiana

Morcilla Asturiana

In vrijwel alle regio's van Spanje komt deze worstsoort voor in verschillende samenstellingen. Ze zijn naar believen van de worstmaker grof of fijn van deeg, pittig of mild gekruid en als verse of gedroogde varianten. Allemaal zijn ze vervaardigd van varkensvlees, spek, uien en bloed. Als aanvulling op het deeg kennen de Spanjaarden deze worsten ook met rijst, rozijnen, amandelen, verschillende notensoorten en sinaasappelschillen. De worsten worden gegrild of gebraden en warm of koud gegeten. De bekendste worst is de morcilla Asturiana uit Asturië. Deze wordt gemaakt van het vlees van de daar levende zwarte varkens die met appels worden bijgevoerd en gerookt boven eikenhout. 

Varianten:

  • Buttifarra negra: uit Catalonië
  • Ringetje Morcilla Serrana: de Iberico-versie gekruid met paprika en knoflook. 
  • Morcilla del ano: Kruiding komijn, oregano, nootmuskat en witte peper.
  • Morcilla de cebolla: bloedworst met rijkelijk uien. 
  • Morcilla de calabaza: zout, peper, paprika en marjolein. Soms wordt ook bloed toegevoegd, maar dan is de worst veel donkerder van kleur.

Bij alle eetmomenten.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: Spanje

Terug naar boven