Foto: leverworst met truffel

Leverworsten behoren tot de groep van worstsoorten waaraan voor een belangrijk deel lever is toegevoegd. Grof of juist heel fijn gemalen.Leverworsten komen van oorsprong uit Nederland en Duitsland waar ze van oudsher werden vervaardigd na de huisslacht. Leverworsten hebben, zeker wanneer ze in natuurdarmen zijn afgestopt, een beperkte houdbaarheid en moeten zo vers mogelijk gegeten worden. 

Op deze pagina worden de paté's niet behandeld, ondanks het feit dat ze veel lever bevatten. Deze zijn ondergebracht bij de specialiteiten. Ze vormen een zo groot deel van de leverproducten dat een eigen pagina meer duidelijkheid geeft. Paté 's zijn producten die voornamelijk uit Frankrijk en in mindere mate uit België komen. 

- Publicatiedatum: 27 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Wurstkugel

In deze leuke verpakking die wel wat weg heeft van een eierdoosje presenteert de leverancier drie verschillende bolletjes smeerleverworst....

Twentse bakleverworst

Het varkenskopvlees voor de bakleverworst wordt gegaard en verkleind. Daarna worden de halfgare lever en de voorgegaarde spekblokjes toegevoegd....

Truffel leverworst

De leverworst worden vervaardigd van mooi zacht varkensvlees en spek. Aan het deeg worden naast de fijne kruiden eveneens verse room en...

Thüringer Leberwurst

De grove variant van de berliner. Het vlees is oorspronkelijk afkomstig van de resten vlees die overbleven na het slachten. tegenwoordig is dat...

Terschellinger leverkaas

De basisingrediënten van deze leverworstvariant bestaan uit spek van de kinnebak van het varken, varkensvlees en lever. Het vlees en het...

Saksische leverworst

Varkenslever waaruit zorgvuldig de galgangen zijn verwijderd om een bitter smaak te voorkomen vormen de belangrijkste smaakmaker. De lever wordt...

Roomleverworst

Het belangrijkste van deze worst is natuurlijk de verse varkenslever die wordt gebruikt. Samen met mager varkenvlees van de schouder en kinnebak...

Preiselbeeren Leberwurst

De leverworst worden vervaardigd van zacht varkensvlees en niet al te hard spek. Aan het deeg worden naast de fijne kruiden eveneens verse room...

Pommerse Gutsleberwurst

Een fijn gemalen leverworst die bestaat uit varkensvlees, zacht spek en minimaal 25% varkenslever. De smaak komt van verschillende kruiden...

Pfälzer Leberwurst

De leverworst is van oorsprong afkomstig uit de Pfalz. Het is een wat grovere leverworstsoort gemaakt van varkensvlees, -lever, spek en uien....

Pasztetowa

Een fijngemalen ongerookte wat grauwe leverworst uit Polen. De worst wordt gemaakt van varkenslever, varkensspek en kalfsvlees. De kruiding is...

Ostheimer Leberkäs

Deze gehaktbroodvariant bestaat uit 90% doorregen varkensvlees en wangen en 10% varkenslever, zonder toevoeging van fosfaat, en...

Mazzafegati

Een smakelijk varkensleverworst uit Norcia in Umbrië. De samenstelling is als gewone leverworst , maar de smaak wordt gekenmerkt door...

Májashurka

Ook deze leverworst is zoals zoveel leverworst soorten weer een 'opruimworst' voor na de slacht. Alles van het varken s kan er in:...

Limburgse leverworst

Mager en doorregen varkensvlees, kinnebakspek en varkenslever worden gebruikt voor het deeg. Het originele recept komt uit de omgeving van Aken...

Limburgse leverworst

In deze leverworst typisch voor het Belgische Limburg wordt voornamelijk varkenskopvlees verwerkt. Ongeveer 30% bestaat uit varkenslever. De...

Likkepot

Likkepot is een soort broodbeleg, op basis van leverworst, mayonaise en tomatenketchup. De basis is een zachte romige smeerleverworst met als...

Leverworst (natuur)

Deze worstsoort heeft eigenlijk geen vast recept. De worst wordt meestal vervaardigd volgens het eigen recept van de slager. De grondstoffen...

Leverworst

leverworst in kunstdarm De grondstoffen bestaan ook bij deze leverworst uit varkenssnippers en kopvlees, spek, bouillon en lever. Alle...

Levermousse

Een smeerbare leverworst met een hoog levergehalte. De mousse is uitstekend smeerbaar door het vrij hoge vetgehalte. Voor het vet wordt...

Leverkaas

Een snijdbare vorm van leverworst die voor 35% uit verse varkenslever en voor de rest bestaat uit niet al te mager varkensvlees. Van de...

Leberwurs tin Blase

Het leverworstdeeg wordt na het malen en kruiden met een zelf samengestelde mix van kruiden afgestopt in een varkensblaas. Zo onstan ronde...

Leberkäse

De basisingrediënten van deze leverworstvariant bestaan uit spek van de kinnebak van het varken, varkensvlees en lever. De verschillende...

Landleberwurst

Niet al te mager varkensvlees wordt samen met de varkenslever en fijne kruiden tot een niet al te fijn deeg samengecutterd. Het deeg wordt...

Kempense gebakken paté

Op zoek naar boterhambeleg dat lekker en betaalbaar was voor de grote mijnwerkersgezinnen in het noorden van Belgisch Limburg ontwikkelde vader...

Kasseler Leberwurst

Deze leverworst gemaakt volgens oude recepturen is grof van structuur en bestaat uit varkensvlees en lever. Dat nog slachtwarm wordt verwerkt....

Kasseler ahle Leberwurst

Het vlees voor deze worst wordt gegaard en grof gemalen. Daarna wordt het vermengd met verse lever en een zelf samen gestelde melange van vers...

Kalfskogels

De bolletjes kalfsleverworst worden grotendeels vervaardigd zoals bij de kalfsleverworst. Met dien verstande dat de producent aan het deeg niet...

Kalbsleberwurst

Eigenlijk is de kalfsleverworst een verfijnde en wat luxere vorm van de gewone leverworst. Het deeg wordt samengesteld uit varkenslever,...

Jaternice

Een worstje dat vroeger veelal na de slacht werd vervaardigd. De samenstelling bestaat uit lever, longen en spek. De kleur is donker. De worst...

Hausmacher

Mager en doorregen varkensvlees, kinnebakspek en varkenslever worden gebruikt voor het deeg. Met name de maling van het vlees is grover dan de...

Haagse leverworst

De grondstoffen bestaan uit gekookt varkenskopvlees, spekblokjes, bouillon zwoerd en lever. De ingrediënten, met uitzondering van de...

Goulash leverworst

De slager gebruikt mager en doorregen varkensvlees, kinnebakspek en varkenslever voor het deeg. De maling van het vlees is grover dan de gewone...

Geräucherte Kalbsleberwurst

Gerookte kalfsleverworst wordt op de zelfde manier gemaakt als de gewone kalfsleverworst. Met dien verstande dat er minimaal 15% kalfslever en...

Brede boerenleverworst

Mager en doorregen varkensvlees, kinnebakspek en varkenslever worden gebruikt voor het deeg. Daarnaast wordt aan het deeg tarwezetmeel of...

Bolletje Saks

Varkenskopvlees, zacht spek, reuzel en lever vormen de grondstoffen voor de smeerbare leverworst. het gekookte vlees wordt op smaak gebracht met...

Boeren leverworst

Het eerste wat opvalt aan deze boerenleverworst is de donkere kleur. Deze wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebruik van runderlever....

Berliner

De basis van deze Duitse leverworstvariant bestaat uit spek van de kinnebak van het varken, varkensvlees en lever. In wezen is het onze...

Bayerische Leberkäse

Tegenwoordig bevat deze Leberkäse vaak geen lever meer en wordt meestal als Fleischkäse (vleeskaas) verkocht. De ouderwetse...

Bauern Leberwurst

Boerenleverworst luidt de vertaling. Afsnijdsel van varkens- en/of kalfskoppen, snippers van varkensbuiken en spek vormen de basis. Al het vlees...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl