21-september-2021 |
Kalbsleberwurst

Kalbsleberwurst

Eigenlijk is de kalfsleverworst een verfijnde en wat luxere vorm van de gewone leverworst. Het deeg wordt samengesteld uit varkenslever, kalfskopvlees en spek. Het vlees en het spek worden voorgegaard en daarna afgekoeld. Vervolgens wordt de voorgezouten en met vanillesuiker en honing ingewreven lever eveneens voorgekookt en vervolgens vermengd met de gefruite uien. Deze massa wordt daarna heel fijn gecutterd. Als laatste worden beide degen toe een homogene massa samengevoegd. Het deeg wordt afgestopt in een rechte runderdarm en gegaard. Na afkoeling wordt de worst licht gerookt. Ook wordt de worst wel gedompeld in een parafinebad om uitdroging te voorkomen. De parafine moet voor het consumeren van de worst verwijderd worden. Deze leverworst wordt aan het stuk verkocht.

• Op het brood, toast en als snack. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken / kalf
Land van herkomst Duitsland
Producent Bedford
Terug naar boven