21-september-2021 |
Kasseler ahle Leberwurst

Kasseler ahle Leberwurst

Het vlees voor deze worst wordt gegaard en grof gemalen. Daarna wordt het vermengd met verse lever en een zelf samen gestelde melange van vers gemalen kruiden, waaronder majoraan, witte peper, piment, nootmuskaat, gember, kruidnagel en rode uien. Het deeg wordt gestopt in runderdarmen. In plaats van Colorozo* (kleurzout) gebruikt de producent 'Salinen Salz' zout uit een regionale zoutziederij waardoor de houdbaarheid sterk verbeterd. Nadeel is de grauwe kleur eindkleur. De smaak is echter beduidend beter en intenser dan een gewone leverworst. De toevoeging 'ahl' geeft aan dat de worst enkele weken aan de lucht is gedroogd alvorens ze verkocht wordt. 

• Op het brood en als snack

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Duitsland
Producent Metzgerei Rohde, Kassel
Terug naar boven