21-september-2021 |
Kempense gebakken paté

Kempense gebakken paté

Op zoek naar boterhambeleg dat lekker en betaalbaar was voor de grote mijnwerkersgezinnen in het noorden van Belgisch Limburg ontwikkelde vader Bullen van BUVA-vleeswaren uit Houthalen-Helchteren een gebakken paté Daarvoor wordt gemalen varkensvlees, spek en varkenslever gebruikt. Het worstdeeg wordt gekruid met foelie, kardemon en marjolein. Na het vullen van de vormen wordt de paté afgebakken in een oven. Als de paté bijna gaar is wordt ze overgoten met een smakelijk jus die is gemaakt van varkensbeenderen, zwoerd, prei, wortelen en selderij. Kempense gebakken paté is in België een erkend streekproduct.

Erkend streekproduct. Meer informatie klik hier

• Uit het vuistje, op het brood en bij de warme maaltijd. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst België
Producent Buva Vleeswaren www.buva.be
Terug naar boven