Foto: originele American spam

Er zijn verschillende vormen van vlees en/of worst in blik verkrijgbaar. De producten zijn gepasteuriseerd of gesteriliseerd. Gesteriliseerde vleeswaren zoals bijvoorbeeld corned beef in blik zijn vrijwel onbeperkt houdbaar. Het inwecken in glas werd omstreeks 1809 uitgevonden door de Fransman Nicolas Appert en de Engelsman Peter Durand begon rond 1810 met het  inblikken. In Nederland maken we veel gebruik van boterhamworst in blik, corned beef en knakworsten. Eenmaal  geopend is de inhoud van de blikken beperkt houdbaar. 

- Publicatiedatum: 18 March 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Veluwse wildpastei

Mooie zacht smeerbare paté gemaakt van veelvuldig op de Veluwe voorkomend wild als ree, hert en wildzwijn. Voor de smeuïgheid is het...

Varkensribben in groente

Een prachtige variant van een maaltijdcomponent is het hiernaast afgebeelde blikje "porkribs with preserved vegetables". Het zijn door...

Spam

Ingeblikt gekookt varkensvlees dat voor het eerst door Hormel Foods Corporatian uit Amerika op de markt werd gebracht. Het bestaat uit soms...

Paté

In Frankrijk vind je regelmatig paté in blik. Deze Bretonse paté heeft een mooie grove structuur en oogt niet al te vet.  ...

Lunchmeat

Sinds ongeveer 1950 wordt spam in Nederland verkocht onder de naam 'smac' of 'lunch- of luncheonmeat'. Het is een goedkope...

Leverpastei

Leverpastei is een leverworstsoort. Het lijkt heel sterk op smeerleverworst, maar is over het al;gemeen alleen nog fijner van structuur. Het...

Knakworst

De worst dankt de naam aan het knakkende geluid dat ontstaat wanneer de worst wordt doorgebroken of -gebeten. Dit geluid wordt veroorzaakt door...

Kitut fiambre

De kitut is te vergelijken met de Amerikaanse spam. Het verschil is dat de kitut vervaardigd kan worden van verschillende vleessoorten. Het...

Gekookte ham

De ham in blik is te vergelijken met onze schouderham. Alleen worden voor dit product geen hele schouders maar magere delen varkensvlees...

Geconfijte ganzenbout

Mooie ganzenbouten zacht gekruid en voorgebraden in eigen vet. Na het aanbraden worden ze ingeblikt en langzaam gegaard. Eeen puur natuur...

Cuisse de canard

De cuisse wordt gemaakt van eendenvlees. Het vlees wordt, onder toevoeging van wat zout, in een grote pan langzaam verhit in het eigen vet. Dat...

Corned beef

Van oorsprong is de cornedbeef afkomstig uit Ierland. Daar ging het vlees in grote potten en werd bedekt met grove korrels steenzout. De...

Cocktailworstjes

De worstjes zijn de mini-variant van een gewone knakworst. Ze krijgen dezelfde behandeling. Ze zijn heel geschikt als borrelhapje.  ...

Chinese vleeswaren

Het aanbod van Chinese vleeswaren en maaltijdcomponenten in blik is enorm. Op de foto hiernaast zie je maar een paar verschillende...

Blutwurst

De Blutwurst (bloedworst) is niets meer en niets minder dan een vorm van (Thüringer) bloedworst. De samenstelling is vrij grof en de...

Blikboterhamworst

Van het rundvlees en water wordt eerst een farce gecutterd waarna het fijngemalen kinnebakspek en het varkensvlees worden toegevoegd. Als...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl