21-september-2021 |
Queso de cabeza

Queso de cabeza

De varkenskoppen worden goed schoongemaakt en gekookt, inclusief de beenderen, in water met laurierblaadjes, tijm, peper en komijn. Als het vlees gaar is worden de botten verwijderd en het vlees in kleine stukken gesneden. Alles wordt nog een keer goed gemengd en vervolgens in een worstomhulsel gestopt of gestort in een taartvorm of een azafate (platte pan) . De worst moet nu afkoelen en opstijven. De Quezo de cabeza wordt koud gegeten als voorgerecht of op een ' sánguche'(sandwich). Vaak met pittige chili's of een pittige 'pebre'saus. 

Varianten: 
• Mexico: queso de puerco. 
• Peru, Ecuador en Costa Rica: Queso de chancho 
• Uruquay: Queso de cerdo
• Brazilië: Queijo de porco
 

• Als voorgerecht, snack en op sandwiches.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Zuid-Amerika
Producent  
Terug naar boven