21-september-2021 |
Sülze (Blase)

Sülze (Blase)

De Sülze bestaat voor 50% uit vlees van de varkenspoot, 10% uit varkenshartvlees. 30% vlees van de kinnebak (wang) en 10% zwoerd. Alles wordt gepekeld en zacht gegaard onder toevoeging van witte peper, gember, nootmuskaat en kummel. Het zwoerd (vel) wordt heel fijn gemalen en het vlees, waaruit de botten verwijderd zijn, in grove stukken gesneden. Met de massa worden varkensblazen gevuld die na het dichtknopen nog weer nagegaard worden. Na afkoeling wordt de Sülze nog even koud gerookt voor extra smaak en een betere houd-baarheid. Vaak wordt de in dikke plakken gesneden zult voor het eten een nacht in de azijn, olie en uiringen gelegd. 

• Broodmaaltijd.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Duitsland
Producent Feinkost Rohde, Kassel
Terug naar boven