Geitenvlees is in Nederland nog een vrijwel onbekend en onbemind product. In Zuid-Europa is het al jaren een delicatesse evenals in landen rond de Middellandse zee. Culinair specialisten zijn helemaal weg van het vlees. De smaak is volgens hen vol en romig, een beetje zoet en nergens echt opdringerig. Uniek is het woord dat zij vaak gebruiken. Het vlees wordt wel eens aangeduid als een pittige variant op lamsvlees. Het vlees is gezond en groeit in de meeste gevallen op biologische wijze op. Het heeft weinig calorieën, verzadigd vet en cholesterol. Interessant is ook de ruime aanwezigheid van ijzer en kalium. Het vlees is te koop bij Turkse en Marokkaanse slagers, bij verschillende geitenfokkers. Informeer ook eens naar het vlees bij je eigen ambachtelijke slager. Probeer gewoon eens een stukje. Je weet niet wat je proeft.
 

- Publicatiedatum: 3 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Sparerib

Deze lekkernij wordt gesneden van de borst van de geit. De dunne ribbetjes zijn lekker bevleesd en kunnen voor het bakken eventueel gemarineerd...

Shoarmavlees

Van oorsprong is shoarma altijd afkomstig van lammeren of schapen. Het kan echter ook heel goed gemaakt worden van geitenvlees. De reepjes...

Schouderrollade

De schouder is niet alleen geschikt om in zijn geheel, in de been, op de barbecue te plaatsen, maar kan ook uitstekend uitgebeend worden en...

Hele geit

In het buitenland staat geitenvlees al tijden bekend als een echte culinaire delicatesse. Door het biologische houderijsysteem ontdekken steeds...

Geitenzadel

Het geitenzadel wordt gesneden uit de dubbele rij karbonaden uit de rug. Een deel van de rib-botjes wordt eventueel verwijderd waardoor de dunne...

Geitenworstjes

De snippers die overblijven van het bewerken van het vlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in...

Geitenschouder

De schouder kan behandeld worden als grootvlees en is geschikt om te bereiden in de oven en op de (gesloten) barbecue. Vraag de slager om de...

Geitenschenkel

Over het algemeen maakt de slager het bovenste deel van de schenkel schoon. Dat ziet er een stuk fraaier uit en maakt de bereiding wat...

Geitenrollade

De dunne delen van de geit , zonder been, worden gebruikt voor het rollen van de rollade. Omdat het gewicht verschilt is het beter om de...

Geitenrol

Deze rol geitenvlees kan gemaakt worden van de bout of van de schouder. Wanneer het bot wordt verwijderd dan zal de slager de bout met speciaal...

Geitenrack

rHet geitenzadel (rack) wordt vaak doormidden gekliefd waarna de ribbetjes worden ontdaan van het dunne vlees. Op die manier...

Geitennek

Het nekje bevat relatief veel been, bindweefsel en minder vlees. Desondanks is het uiterst smakelijk wanneer het goed gaar wordt gestoofd. Met...

Geitenlappen

De lappen kunnen worden gesneden van alle delen van de geit. De kwaliteit van het stuk vlees waar ze afgesneden worden bepaalt de braadtijd. Het...

Geitenburger

Van de restjes en afsnijdsels van de duurdere stukken vlees blijven altijd allerlei snippers over. Deze worden gebruikt voor het maken van...

Geitenbout

De bout is afkomstig uit de bilpartij. Het vlees kan met en zonder bot (iets kortere bereidingstijd) bereid worden. Dat gebeurt bij...

Geiten T-bone

Deze uit de rug gesneden karbonade is te vergelijken met de haaskarbonade van een varken. De naam heeft het product te danken aan het...

Geiten stew

Vooral de dunnere delen van een geit en ook de resten die afgesneden worden van de mooie compacte stukken lenen zich in het bijzonder voor het...

Geiten ragoutvlees

Van verschillende delen van het voorste deel van de geit kan heel eenvoudig ragoutvlees gesneden worden. Het vlees kan uitstekende bereid worden...

Geiten kotelet

Ook de enkele kotelet is een delicatesse op de grill, de barbecue of in de koekenpan. In een paar minuutjes is het vlees klaar. Laat het vet er...

Geiten gehakt

Evenals bij de hamburger wordt gehakt gedraaid van de afsnijdsels van de duurdere delen van de geit. Het gehakt leent zich uitstekend voor...

Geiten blokjes

Van verschillende delen van de geit kan heel eenvoudig ragoutvlees gesneden worden. Het vlees kan uitstekende bereid worden in combinatie met...

Dubbel karbonade gemarineerd

Vaak wordt een zadel ook aan plakken gesneden en gehakt. Je krijgt dan als het ware een dubbele karbonade met been. Deze karbonades zijn, al dan...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl