Een echt stukje lokale charcuterie en gastronomisch erfgoed. Het vrij vette keelstuk, vergelijkbaar met de Nederlandse kinnebak, verdwijnt in de rest van Vlaanderen meestal in de paté, in het Meetjesland (Oost Vlaanderen en omstreken) wordt het echter in één stuk meegekookt met de varkenskoppen. Het vrij dik gesneden gekookte keelstuk wordt met een boterham en veel mosterd gegeten. Echte winterkost, in de zomer verdwijnt het gekookte keelstuk uit het assortiment. Klasseslager Vermeulen houdt deze traditie in ere sinds 1974. Gekookt Keelstuk is een erkend streekproduct in België.

• Uitstekend te gebruiken als vleeswaar op een broodje. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst België
Producent Klasseslager Vermeulen.  www.vermeulenklasseslager.be. 

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl