21-september-2021 |
Kalkoen dijrollade

Kalkoen dijrollade

Wanneer je de stugge delen kalkoenvlees uitbeent dan houd je allerlei verschillende kleine restjes over die vrij veel vet, peesjes en ook vel bevatten. Dit vlees wordt gekruid, gezouten en gewikkeld in collageenfolie. Daarna gaan er een elastisch net omheen. Daardoor blijft het model beter en door de folie kleeft het net niet aan het dijvlees na het bakken. De kerntemperatuur van de rollade moet minimaal 80°C bedragen.

De aanwezigheid van de hoeveelheid bindweefsel, vel en vet bepaalt de kwaliteit van de rollade. Gezegd moet worden dan een wat vettere rollade veel minder droog wordt. 
 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

 
energie 120 kcal
eiwit / vet 20 gr./ 4 gr.
koolhydraten 0 gr. 

Bereidingswijzen

 
bakken 60 min. 
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee
Terug naar boven