De pagina's die je vanaf hier kunt lezen geven veel informatie over kip, kalkoen en ander gevogelte. Kip is van deze drie producten het meest belangrijk. Net zoals overal ter wereld. Het vlees heeft namelijk niet te maken met taboes of culturele problemen waardoor het soms niet gegeten kan of mag worden. Nederlanders zijn echte kipeters. Met z'n allen aten we in 2009-2014 ongeveer 23 kilo kippenvlees. De kipfilet, heel, in reepjes of blokjes is daarbij veruit favoriet. Wellicht vanwege de minder gemakkelijke bereiding van kip met been of misschien wel omdat kluiven niet echt in trek is. Jammer want met been is de smaak van kip veel beter. 

- Publicatiedatum: 29 March 2017
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Vleugeltip

De kippenvleugels worden ook wel verkocht zonder de midwing. Ze gaan dan door voor vleugelkluifjes of vleugeltips. Heerlijk om te grillen....

Vleugelstick

Het dichtst bij het karkas liggende deel van de vleugel wordt verkocht als stick. De behandeling is hetzelfde als de vleugel. Een heerlijke...

Soepkip

De soepkip is een kip van minimaal 1 jaar oud. Met name oude leghennen zijn geschikt. Ze wordt geslacht omdat ze minder productief is met het...

Silky chicken

Silky chicken (Bantam chicken of black boned chicken) heeft zijdezachte donzige veren en staat bekend om haar zwarte vlees en botten. De...

Middenvleugel

De middenvleugel of midwing is het middelste deel van de vleugel. De behandeling is hetzelfde als de vleugel. Deze stukjes uit de vleugel worden...

Maiskip

De maïskip heeft over het algemeen het formaat van een braadkuiken. De kleur van het vlees en het vel is opvallend geel. Deze kleur...

Krokante kipschnitzel

Plakken kipfilet worden voorzichtig platgeslagen en vervolgens gekruid. Vervolgens wordt de schnitzel door een panade van cornflakes...

Kiptulpen

Het middelste deel van de vleugel is de midwing Door het vlees van het botje op te schuiven naar het uiteinde en tot een propje te vervormen...

Kipspies

Van kipfiletblokjes kun je de lekkerste spiesen maken. Heerlijk shaslicks, fijne satés en pittig gemarineerde smikkelstokjes. Prima in de...

Kipshaslick

De kipshaslick wordt gemaakt van gekruide blokjes kipfilet. Deze blokjes worden om en om aan een houten of metalen spiesje geregen samen met...

Kipschnitzel gepaneerd

De kipschnitzel wordt gesneden van de kipfilet. Het lapje wordt voorzichtig iets geplet en daarna gepaneerd. Bak de schnitzel niet al te hard...

Kipschnitzel

Van de kipfilet worden dunne plakken gesneden die uitsteken als een schnitzel bereid kunnen worden. De plakken moeten gelijkmatig dik of dun...

Kiprollade

Deze rollade kan gemaakt worden van kipfilet en van uitgebeend kippenvlees. Dat vlees is vaak afkomstig van de bouten en dijen en heeft meer...

Kipribs

Na een eenvoudige bewerking, het opensnijden van de kippendij, ontstaat de rib van de kip. Voor wat de bereiding betreft te vergelijken met de...

Kipreepjes

De filet kan gemakkelijk in reepjes worden gesneden die heel geschikt zijn om te wokken. Ze hebben maar heel weinig tijd nodig om te garen en...

Kippenmaagjes

De maagjes worden ten onrechte, als voer voor honden en katten gebruikt. Jammer want ze zijn bijzonder smakelijk wanneer ze goed worden bereid....

Kippenlevertjes

Verwijder de kleine gele adertjes en vetstukjes aan de onderkant, voor zover ze aanwezig zijn. Snijd ze daarna door in kleinere stukjes. De...

Kippenbout

De kippenbout wordt geleverd met vel en been. De kwaliteit wordt bepaald door de manier waarop de bout is schoongemaakt. Dus zonder...

Kippenborst met vel en been

Soms wordt kipfilet aangeboden met het onderliggende been er nog aan. In dat geval wordt ook het vel aan de bovenkant niet verwijderd. Door het...

Kippen hartjes

De hartjes worden ten onrechte, als voer voor honden en katten gebruikt. Jammer want ze zijn bijzonder smakelijk wanneer ze goed worden bereid....

Kipknots

Niet al te grote drumsticks worden bovenaan rondom het bot doorgesneden waardoor het mogelijk is zachte vlees naar de onderkant van de stick te...

Kipkarbonade

Het bovenste deel van de bout wordt bij de productie van drumsticks (hieronder) verwijderd. Het compacte stukje vlees is door het aanwezige been...

Kiphaasjes

Het kleine haasje wordt gesneden van de filet. Het is een langwerpig zijstukje. Het is zaak dat het lapje vlees mooi netjes wordt afgesneden....

Kipgehakt

Van het kippenvlees, met uitzondering van de filet wordt vaak kippengehakt gedraaid. Daarbij wordt meestal ook het vel verwerkt. Dat is geen...

Kipfilet met vel

Het borstvlees van de kip bestaat uit heel mager en mals vlees. Een hele filet bestaat uit twee aaneengesloten delen bedekt met het vel. Door...

Kipfilet

De filet is ontdaan van het vel en dus heel mager en mooi blank van kleur. Meestal worden de filets van elkaar gescheiden door ze in de...

Kipdijenfilet

Na een eenvoudige bewerking, het opensnijden van de kippendij, ontstaat de kiprib zoals je hierboven ziet. Wanneer daaruit ook nog de dijbotjes...

Kipburger

Gewoon een lekkere burger van goed gekruid kippengehakt. Gepaneerd en gevormd in een speciale mal, vandaar de ruitjes. De burger is...

Kipblokjes

De stukjes die van een filet kunnen worden gesneden zijn uitermate geschikt om te wokken en te gebruiken voor het vervaardigen van...

kip worstjes

Het kippengehakt is bij uitstek geschikt om er kleine braadworstjes van te maken. Het gehakt wordt eerst gekruid en gezouten en daarna in een...

Kip vleugeltjes

De vleugeltjes van de kip worden gebakken of gegrild en dan meestal gebruikt als warme of koude snackjes. Er zit relatief veel vel aan, maar...

kip nekjes

Kippennekjes worden vaak, ten onrechte, als hondenvoer gebruikt. Toch zijn ze ook voor ons heel lekker. Ze worden dan gekruid en aangebakken met...

Kip kerrie schnitzel

De kipfilet wordt mooi schoon gesneden en gemarineerd in een kerriemarinade op oliebasis. In de marinade zijn fijngehakte en gedroogde groenten...

Kip in braadzak

Een normale braad- of gril kip is heel geschikt om te garen in een braadzak. De kip heeft over het algemeen een gewicht van ongeveer 1000 gram....

Kip drumsticks

Het onderste deel van de bout wordt vaak gebakken als klein gegaard hapje of snackje bij de borrel. Ze kunnen echter ook gebruikt worden...

Kip cordon bleu

Mooie plakken kipfilet worden voorzichtig platgeslagen en vervolgens gekruid. Op een helft van de lap gaat een plak kaas en een plak gekookte...

Kip ayaka

Ayaka's komen oorspronkelijkvan  Venezuela. Tegenwordig worden ze ook veel gegeten op de Nederlandse Antillen. Ze worden voornamelijk...

Hele kip

Het vlees is mals en bijzonder mager en wordt opgebonden aangeboden. Er zijn verschillende soorten hele kippen verkrijgbaar.  ...

Gepaneerde kipburger

Tegenwoordig zijn kipburgers ook vaak gepaneerd te koop. Dat paneermeel is soms gemixed met kruiden. Het paneermeel geeft een knapperig...

Gemarineerde kippenbout

De achterpoot van een kip staat bekend als de kippenbout. Hij wordt geleverd met vel en been. De kwaliteit wordt bepaald door de manier waarop...

Gemarineerde kipkotelet

Steeds vaker komt het voor dat slagers en andere producenten kipproducten verkopen die al voorgegaard zijn. Met name voor de barbecue is dat...

Gemarineerde kipfilet

Het is niet eenvoudig om de marinades voor kipfilet te omschrijven. Ze hebben een oliebasis en die is vermengd met kruiden. Welke kruiden hangt...

Gebardeerde kip

Wanneer je een kip of kalkoen wat zachter wilt afbakken dan kan dat uiteraard door met de temperatuur te werken. Het is echter ook mogelijk om...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl