Kinderen op jonge leeftijd leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. Dat is het doel van de pilot ‘Harry@school’! Een interactief en educatief programma van vier weken waarin cateraar VITAM kinderen kennis laat maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’.

In vier lessen leren kinderen uit groep 6 en 7 over het seizoen, de herkomst, de variatie en hoe gezond het eten van groente en fruit is. Middels animatiefiguur Harry Covèrt wordt het verhaal aan de kinderen verteld. Harry is: een groene boon uit Kenia die elke dag met het vliegtuig naar Nederland komt. Op speelse wijze vertelt Harry het verhaal over waar onze groente en fruit vandaan komen en het belang van groente en fruit in een gezond eetpatroon. Door ruiken, proeven, voelen en het zien van groente en fruit worden alle zintuigen op de proef gesteld en ervaren de kinderen hoe groente en fruit bereid kunnen worden tot heerlijke gerechten. „Ik heb nooit eerder een smoothie gedronken, maar ik vind het super lekker! Je proeft niet eens dat er spinazie in zit.”, aldus één van de kinderen.

Gedurende het programma doorlopen de kinderen ook het 7-daags eetexperiment van de Stichting Voeding Leeft om te ervaren wat gezond eten met je doet. Daarbij krijgen de kinderen een tas vol groente mee naar huis om een eigen groentecurry te bereiden. Het programma wordt afgesloten met een klassikaal ‘proef’werk om uiteindelijk de opgedane kennis over groente en fruit te testen. Het resultaat: een geslaagd programma en een enthousiaste klas! Op korte termijn gaan dan ook de volgende groepen starten.

VITAM levert F&B Services op maat, ontwikkelt en exploiteert Hospitality concepten in heel Nederland en maakt onderdeel uit van de JHB Group.

www.vitam.nl

© VITAM

- Publicatiedatum: 11 May 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl