Agri meets Design presenteerde zaterdag 22 oktober samen met ontwerper Chloé Rutzerveld het project ‘Strooop’, 's werelds eerste stroopwafel van groente. Chloé (winnaar van de jonge 100 creators juryprijs 2016) heeft voor het eerst een stroopwafel ontwikkeld waarbij zowel de stroop als de wafel zijn gemaakt van reststromen (sap en vezels) afkomstig van de biet of wortel. 

De Strooopwafel zorgt niet alleen voor een toename van de groenteconsumptie, maar is tegelijkertijd ook een oplossing voor voedselverspilling. De allereerste strooopwafels werden op zaterdag 22 oktober gebakken. Ervaar dat de toekomst van snoepen gezond en duurzaam is.

Installaties

Naast de eerste Strooopwafel werd ook de eerste haute dog van LUCY BOAR om 12.00 uur geserveerd. Daarnaast presenteerde Agri meets Design the EGGCHANGE van Marije Vogelzang, een wisselkantoor voor bevruchtte eieren en het Patécafé, waarin waarde voor varkensvlees wordt gecreëerd. Kijk voor meer informatie over deze installaties en meer op de website van Agri meets Design.

Praktische informatie

Agri meets Design is van 22 tot 30 oktober 2016 elke dag van 11.00 tot 18.00 uur gratis te bezoeken op het Ketelhuisplein in Eindhoven.
Agri meets Design is het platform waar boeren en ontwerpers samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken. Agri meets Design is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord-Brabant en ZLTO. www.agrimeetsdesign.com
 

- Publicatiedatum: 25 October 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl